Hívószó

2021.10.21. 18:38

Birkózókat toboroztak Tatabányán az olimpiai arany- és ezüstérmes fivérek

Az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás és testvére, az ugyancsak a tokiói ötkarikás játékokon ezüstérmet szerző Lőrincz Viktor voltak a TSC birkózó-szakosztályának vendégei.

Kun Attila

Az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás és testvére, az ugyancsak a tokiói ötkarikás játékokon ezüstérmet szerző Lőrincz Viktor voltak a TSC birkózó-szakosztályának vendégei.

Forrás: 24 Óra

Közönségtalálkozót és toborzót szervezett a Tatabányai Sport Club birkózó-szakosztálya számára Katona Géza vezetőedző. A vendégek Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor voltak, a cél pedig kettős: egyrészt szerették volna, hogy sportolóik személyesen is találkozhassanak példaértékű sportemberekkel, másrészt pedig az esemény nyilvánossága miatt a sportág iránt érdeklődő fiatalokat is várták a rendezvényre.

– Azt gondolom, hogy mindkét célunkat elértük, hiszen versenyzőink számára hatalmas élmény volt találkozni Tomiékkal, és magam is láttam új arcokat a közönség soraiban – fogalmazott Katona Géza a rendezvény után. A két kiváló sportembert Sámuel Botond, a Tatabányai SC elnöke is köszöntötte, aki egykoron maga is birkózó volt.

A beszédek után Katona Géza vezetésével az 1988-as szöuli olimpián negyedik helyen végző Takács János társaságában a résztvevők több mint egy órán át beszélgethettek a tokiói olimpia hőseivel. Őket nagy érdeklődéssel hallgatták a megjelent sportoló fiatalok és szüleik.

– Az olimpiai döntők óta rengeteg rendezvényre hívnak minket, mi pedig örömmel megyünk el mindenhová, hiszen nagy élmény megosztani másokkal az örömeinket, sikereinket – mondta Lőrincz Tamás, aki olimpiai aranyéremmel zárta le pályafutását, hozzátéve: – Ezért az éremért, és persze a korábbiakért is nagyon sokat kellett dolgoznunk, edzenünk, és bizony sokszor mi is elbizonytalanodtunk.

– De soha nem adtuk fel, mentünk az úton, és ennek az eredménye az lett, hogy tizenöt érmet tudtam szerezni a különböző világversenyeken. Nagyon büszkék vagyunk mindenre, amit elértünk, és ezt az örömöt, tapasztalatot, kitartást, valamint az akarat képességét szeretnénk átadni a ma fiataljainak. Bizonyítani, hogy el lehet érni a kitűzött célokat. A receptet természetesen mi sem tudjuk, de a munkában hiszünk és ez mindenképpen meghozza az eredményt – fogalmazott az olimpiai bajnok.

Lőrincz Viktor szintén a kőkemény munkában hisz, ennek tulajdonítja a sikereket. A közönségtalálkozón erről is hosszasan beszélt, miközben visszaidézte múltjuk legemlékezetesebb pillanatait, köztük a két olimpiai döntőt.

– Nagyon szurkoltam Tamásnak a fináléban, és már ez az érzés is erőt adott nekem a másnapi döntőmre. Sajnos nekem nem sikerült győzni, de nyertem egy olimpiai ezüstérmet, amire nagyon büszke vagyok – mondta Lőrincz Viktor.

A rendezvényen Ungi Lajos edző irányításával rövid bemutatót tartottak a TSC birkózó-szakosztályának fiataljai, ezzel is kedvet adva a megjelent érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában