kitartás

2021.05.30. 17:41

Komáromi siker a karatebajnokságon: három fiatal tehetség is dobogón végzett

Az elmúlt hétvégén az UTE Jégcsarnokában került megrendezésre a korosztályos WKF Karate Magyar Bajnokság

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A koronavírus járvány miatt 2020-ban elmaradt, majd idén a korlátozó intézkedések feloldása után, zárt kapuk mellett pótolták a 2021-es korosztályos Magyar Bajnokságot. A Tempo Karate SE komáromi versenyzői közel 15 hónapja nem versenyeztek, így már nagyon várták ezt a megmérettetést.

Filep Imre és Pataki László vezetésével hat versenyzőjük indult. Pataki Bence, Csajághy Levente, Buzás Tamás, Rigla Regina Amarilla, Farkas Attila és Ravasz Benedek is pontszerző helyen végzett. Az U21-es korosztályban Pataki Bence katában harmadik, Csajághy Levente kumite – 67 kilogrammban harmadik, míg Buzás Tamás, kumite +84 kilogrammban szintén bronzérmet nyert.

Filep Imre 7. danos mester, a tempósok vezetője elégedett volt a sikerrel, mert mindenféle előzetes felmérő-felkészülési verseny, külön készülés nélkül vettek részt ezen a versenyen.

– 1988-óta mindig van érmes versenyzőjük a hivatalos magyar bajnoki rendszerben, amit országos szinten is kevés egyesület mondhat el magáról!– mondta.

Szinte csak saját nevelésű versenyzőkkel dolgoznak, a mostani legidősebbek is, 4-5 évesen kezdték itt az edzéseket, már közel 15 éve. Folytatódik a vírus előtti munka, várják az egyesület Komárom, Lehár Ferenc utcai saját edzőtermükbe a jövő bajnokait, vagy akik csak mozogni akarnak, kedden és csütörtökön 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában