sima győzelem

2021.01.21. 20:21

Hatalmas bravúr: tatabányai játékos góljával nyitott a kézilabda-válogatott

A tatabányai Hornyák Péter vitte be az első gólt. A győzelemmel a tabella élén áll a magyar csapat.

H. I.

Simán nyert a magyar válogatott (pirosban) a brazilok ellen

Forrás: IHF

Megkezdte a középdöntős szereplését a magyar kéziválogatott. Az eddigi 20:30-as mérkőzések helyett ezúttal 18 órakor vette kezdetét a találkozó. A középdöntő első mérkőzését Brazília ellen játszotta a magyar gárda.

A Dél-amerikaiak mindössze egy ponttal érkeztek a középdöntőbe, míg a magyarok a maximális négyet hozták, így Sipos Adriánék egy győzelemmel közelebb kerülhettek a továbbjutáshoz. A tatabányaiak közül Balogh Zsolt nem lépett pályára, viszont a találkozó rögtön Hornyák Péter góljával kezdődött. A Tatabánya játékosa később is aktív volt, lerohanással és jó ütemű befutással is jelentkezett. A brazilok az első félidő elején még egy rövid ideig tudtak vezetni, ám a szünetre már 16-11-es magyar vezetéssel vonultak a felek.

A második játékrész elején feljött Brazília, majd egy jó ütemben tartott időkérés helyrerakta a magyar csapatot, és innentől átvették az irányítást. Hatgólos sikerünkkel hoztuk a kötelezőt (29–23), így továbbra is hibátlanok vagyunk a vb-n, és közelebb kerültünk a negyeddöntőhöz. Ebből a szempontból rendkívül fontos lesz a szombati, lengyelek elleni találkozó. A lengyelek sima győzelmet arattak Urugay ellen (30-16), a spanyol-német összecsapás pedig lapzártánk után ért véget.

A tatabányaiak közül Sunajko Stefan volt a legeredményesebb, aki négy gólt is szerzett, Hornyák Péter pedig három lövésből háromszor mattotla a brazilok kapusát. A pihenőt kapó Ancsin Gábor egy gólt dobott.

(A borítóképen Bánhidi Bence (pirosban); Forrás: IHF)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában