járvány

2020.07.20. 07:12

Idén elmarad az esztergomi Mária Valéria Hídfutás

A járvány miatt döntöttek a szervezők a tömegsport-rendezvény elmaradása mellett. A hídfutáson minden évben 2-3 ezer ember vesz részt.

K. A.

Az Esztergomi Futóművek Egyesület által szervezett futás ezúttal is a Bazilika elől indult, majd 3,7 kilométeren át a párkányi Vadas Fürdőnél ért célhoz.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Idén a koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok miatt elmarad a Mária Valéria Hídfutás. Szerencsés Tamás főszervező az alábbiakat közölte az esemény Facebook-oldalán:

„Húszéves sportszervezői pályafutásom legnehezebb döntését kellett meghoznom. Egyeztetve a szervezőcsapattal, a testnevelő kollégákkal, valamint a magyar és szlovák hatóságokkal, azt a döntést hoztuk, hogy az idei hídfutás elmarad. A koronavírus körül jelenleg is hatalmas a bizonytalanság. Versenyszervezőként ez kezelhetetlen egy ekkora, kb. 3000 fős rendezvénynél. Nem lehet tervezni, pl. érmeket, pólókat, időmérést, díjakat, vagy útvonal-biztosítást rendelni. Ne feledjétek: ennél a rendezvénynél két ország szabályait kell követni, betartani. A legnagyobb kockázatot a hatalmas, a verseny végéig folyamatosan egybefüggő tömeg (több mint 2000 gyerek) jelentheti. Köszönöm a megértéseteket. Találkozunk 2021-ben.”

A hagyományos és népszerű verseny idén tehát biztosan elmarad, remélhetőleg a jövő évi megmérettetést már meg lehet rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában