eltolódik

2020.05.19. 09:42

Szeptemberben zárul a sakk szezon

A Magyar Sakkszövetség (MSSZ) elnöksége a napokban döntött arról, hogy a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság elmaradt két fordulójának időpontját augusztus 30-ban és szeptember 13-ban határozza meg.

K. A.

Megyénk csapatai remekül helytálltak az NB II. Breyer-csoportjának nemrég véget ért szezonjában

A szövetség döntése szerint minden csapat hazai mérkőzéseit saját versenyhelyiségében bonyolítja le, amennyiben valamely csapat legkésőbb 14 nappal a mérkőzés előtt jelzi, hogy a versenyhelyisége nem áll rendelkezésre a mérkőzés napján, úgy a pályaválasztói jogot az ellenfelével felcserélheti, illetve alternatív helyszínt határozhat meg.

A területi bajnokságok elmaradt fordulóinak lebonyolítását augusztus 15-ig az MSSZ nem engedélyezi, a megyei szövetségek saját belátásuk szerint dönthetnek a 2019–20-as területi bajnokságuk lezárásáról az aktuális állással, semmissé tételéről az eddigi eredmények törlésével, vagy az elmaradt fordulók pótlásáról augusztus 16. és szeptember 30. között azzal a kitétellel, hogy a területi bajnokság időpontjai nem ütközhetnek az NB-s időpontokkal. Szükség esetén a helyzetnek megfelelően az elnökség a későbbiekben dönthet további halasztásról. Az MSSZ a 2020-as átigazolási időszakot október 1–31-re módosítja, ennek megfelelően a 2020–21-es bajnokság 2020 novemberében indulhat el.

A döntés természetesen megyénk csapatait is érint. Az NB I. B. Charousek-csoportjában szereplő Géniusz Tata-Naszály újoncként a hetedik helyen áll két fordulóval a bajnokság zárása előtt, és minden esélye megvan arra, hogy meghosszabbítsa másodosztályú tagságát. Az NB II. Breyer-csoportjában szereplő Esztergomi SC számára a második hely megszerzése lehet a reális cél, harmadiknál rosszabb pozícióban a papírformának megfelelően már nemigen végezhet a csapat. Az újonc Tatabányai SC a hatodik, a Nyergesújfalu VSE pedig a nyolcadik helyen áll. Előbbi valószínűleg a középmezőnyben végez, utóbbi a bennmaradásért küzd.

A megyei bajnokság első osztályában egyébként már csak egyetlen mérkőzés van hátra, ahol az Almásfüzitő SC a Géniusz II.-vel küzd meg a második helyért. A bajnoki címet a TSC II. már korábban megszerezte. A második vonalban két játéknapon három fordulót kellene lebonyolítani, itt a Kisbér-Ászár és a Géniusz III. csatázik a bajnoki címért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában