Egyelőre a körülményekkel küzdenek megyénk harcosai

A többi sportág művelőihez hasonlóan a küzdősportokat űzők, így az oroszlányi ökölvívók és a tatai karatékák sincsenek könnyű helyzetben.

Kun Attila

A többi sportág művelőihez hasonlóan a küzdősportokat űzők, így az oroszlányi ökölvívók és a tatai karatékák sincsenek könnyű helyzetben.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A koronavírus-járvány következtében hozott döntések miatt az elmúlt hetekben természetesen a küzdősportok szerelmesei sem gyakorolhatták kedvenc sportágukat szervezett keretek között, számukra is az otthoni munkavégzés maradt. Vannak, akik a korlátozások fokozatos feloldása után már megkezdték az edzéseket, mások még várják a számukra kedvező döntést. A tatai Renmei Kyokushik Karate Sportegyesület versenyzői például már nekiláttak a tréningeknek.

Kisebb csoportban edzenek a karatékák

– A saját magunk által szervezett tavaszi versenyek természetesen elmaradtak, de a Diákolimpiát és a barcelonai nemzetközi versenyt is lefújták, amelyeken ugyancsak indultunk volna – tudtuk meg Andrikó Antaltól, a Renmei „mindenesétől”, aki többféle, az egyesületen belül végzett tevékenysége mellett a klub kommunikációjáért is felelős (mellesleg gyermekei is az egyesület sikeres versenyzői).

– Az edzéseket néhány napja kisebb csoportokban már megkezdtük, egyelőre az idősebb sportolóink járnak a tréningekre. Júniusban már teljes fordulatszámon szeretnénk pörögni, hiszen július végén, augusztus elején megszervezhetjük az edzőtáborunkat, amely a hagyományoknak megfelelően övvizsgával zárul, arra pedig alaposan fel kell készülni – tudtuk meg Andrikó Antaltól, aki azt is elárulta, hogy jövő héten szombaton Szabó Kornél vezetőedző meghívására az ötdanos mester, Tóth Attila érkezik hozzájuk.

Oroszlányban még várnak az ökölvívók

Az Oroszlányi SZE ökölvívó-szakosztályánál még nem kezdődtek el az „igazi” edzések, mivel a városban jelenleg csak a szabadtéri sportlétesítményeket lehet használni. A helyi ökölvívók vezetőedzője, Danyi József elárulta, hogy versenyzői már nagyon várják a tréningeket.

– Az utolsó edzésünket március elején tartottuk, ökölvívóink azóta otthon végezhető gyakorlatokkal, valamint futással tartják karban magukat. Heti 20–25 kilométert futnak, de például kesztyűzni otthoni körülmények között nem tudnak megfelelően, így a kondíciójukat ugyan tarthatják, de a minőségi munkára még várni kell. Jelenleg mintegy 50 ökölvívónk van, folyamatosan kapom tőlük a telefonhívásokat, üzeneteket, hogy mikor folytathatjuk az edzéseket. Egyelőre mindenkinek csak annyit tudok mondani, hogy várjon türelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában