bátorság

2020.01.03. 18:22

Jeges fürdőzéssel tisztelegtek a régmúlt sportolói előtt a dorogi birkózók

Dresszbe öltözött sportolók vetették magukat a néhány fokos Palatinus-tó vizébe, így emlékezve a jubileumát ünneplő dorogi birkózás nagy alakjaira. A jeges fürdőzést Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség helyi kötődésű alelnöke is megtekintette.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Idén nagyszabású programsorozattal ünnepli a dorogi birkózás kilencvenedik évfordulóját a Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC), melynek nyitórendezvényét a városi egyesített sportintézménnyel karöltve az Öböl Music Beach területén tartották január 2-án csütörtökön. A napos, ám hideg időben mintegy húszan, birkózók, kempósok, grappling- és MMA-versenyzők, lelkes sportbarátok gyülekeztek, illetve Aubéli Ottó személyében a pályafutását Dorogon kezdő olimpikon, világ- és Európa-bajnoki bronz­érmes birkózó is felsorakozott a parton.

A jeges fürdőzésnek emléket állító közös fénykép elkészítése után Puksa Ferenc, a DNC elnöke vezetésével a résztvevők elindultak a víz felé. Volt, aki óvatos léptekkel haladt előre, mások befutottak, a legbátrabbak viszont egyenesen hasast ugrottak a tóba. Bár a többség alig egy percet töltött a vízben, akadtak olyanok, akik birkózni kezdtek egymással. A sportolók ezután megrohamozták a sátrat, ahol forró itallal várták őket.

– Nagyon hideg volt a víz, de jó érzés, hogy teljesítettük a kihívást – mondta Puksa Ferenc, aki arról is beszélt, hogy a tavalyi év sikereit azzal múlhatnák felül, ha az NB I-ben is eredményesen szerepelhetnének, továbbá ha lenne két-három utánpótlás válogatott versenyzőjük. Arra is kitért, hogy jó kapcsolatot ápolnak a városi iskolákkal, valamint a szülőkkel is, és bíznak benne, hogy egyre több fiatal választja a birkózást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában