siker

2020.01.17. 06:58

Aranyat szerzett Rómában a dorogi származású birkózó, Lévai Zoltán

Az U23-as Európa-bajnok birkózó, Lévai Zoltán a római ransgorversenyen csípődobással fektette kétvállra török ellenfelét.

Kemma.hu

Az U23-as Európa-bajnok birkózó, Lévai Zoltán a római ransgorversenyen csípődobással fektette kétvállra török ellenfelét.

Forrás: UWW

A Magyar Birkózó Szövetség tájékoztatása szerint Lőrincz Viktor szerdai győzelme után csütörtökön a dorogi származású Lévai Zoltán sem talált legyőzőre a római UWW-rangsorversenyen. A Honvéd kétszeres U23-as Európa-bajnoka három mérkőzés után a döntőben tussal verte szintén U23-as Eb-győztes riválisát.

A nemzetközi rangsorversenyen a kötöttfogású 77 kilogrammosok között Lévai Zoltán török, amerikai és venezuelai ellenfeleit is magabiztosan verte a döntőbe vezető úton. A finálában először a török Yunus Emre Basar és Lévai között 1-1-nél óriási iram kerekedett, amikor nagyjából másfél perc volt vissza a mérkőzésből, de aztán a magyar birkózó eldöntötte a mérkőzést: hatalmas csípődobással kétvállra fektette riválisát, aranyérmet szerzett a 77 kilogrammosok között.

A nemzetközi szövetség videós összeállításában 2:40-től lehet belepillantani Lévai és Basar összecsapásába:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában