Labdarúgás

2019.08.01. 14:08

Győzelemmel zárta felkészülését a szezonra a Tatabánya

Sikeres előszezont tudhat maga mögött a Tatabánya. A lejátszott négy mérkőzésből három alkalommal is sikerült győztesen elhagyni a pályát.

Krupánszki Máté

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Szemmel láthatóan éledezik az elvesztett osztályzó párharc után a Tatabányai SC labdarúgó csapata. Bekő Balázs munkája beérni látszik, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a tatabányai alakulat előszezonja során a leszervezett négy mérkőzésből három alkalommal is győztesen hagyta el a pályát.

Utolsó mérkőzésüket szerdán délután hat órakor játszották a fiúk. Hazai környezetben fogadták a Gyirmót FC Győr II. gárdáját. Az azonos szintű Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban szereplő alakulatot szervezett és gördülékeny játékkal sikerült 3-0-ás arányban felülmúlni. A Klausz, Székely, Kovács, Vig – Soltész, Farkas, Gyürki, Kocsis, Szabó – Árvai kezdő tizenegy már a negyedik percben vezetést szerzett és esélyt sem adott a vendégek számára.

Az NB III-as indulás nem jött össze a Tatabányának, de az edzőmeccsek során kipróbálhatták, hogy milyen egy egy osztállyal feljebb szereplő csapat ellen játszani. A tatabányai focisták sikerrel vették az akadályt és idegen környezetben 2-1-es győzelmet arattak a MOL Fehérvár FC II. alakulata ellen.

A profi liga szintén harmadik osztályában szereplő Iváncsa ellen (0-2) a bravúr nem sikerült, de a csapat összjátékban eltüntette a papír szerinti különbséget. A Móri SE nem jelentett gondot a tatabányaiak számára és egy könnyed mérkőzés során 5-1-es győzelmet arattak. Az NB II-ben vitézkedő Dorog elleni edzőmeccs elmaradt, ezt edzéssel pótolta a csapat.

A felkészülésnek vége és Bekő Balázs tanítványai egy hét múlva élesben is bizonyíthatnak. Augusztus 7-én a Magyar Kupa második fordulójában a Grosics Gyula Stadionban fogadja Tatabánya a Zsámbéki SK csapatát. Négy nappal később, augusztus 11-én szintén hazai környezetben megkezdi a bajnoki pontvadászatot a csapat a Sárisápi BSE ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában