igazi csoda

2018.10.18. 11:45

Történelmi Veszprém-zakó Tatabányán: így látják az edzők a nagy meccset (videó, fotók)

Vladan Matics tíz éve, a tigrisek 29 éve vártak a Grundfos győzelmére a Veszprém ellen, így a szerda esti, hazai pályán csúcsra járatott meccs egy csoda volt. A meccs utáni sajtótájékoztatón az új célokról is beszélt a kék tigrisek edzője.

Kemma.hu

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

Huszonkilenc éve, 1989-ben nyertek utoljára a tigrisek a veszprémi csapat ellen, akkor 22-20-ra verték a bakonyi gárdát. Bravúros és fegyelmezett játékkal október 17-én este ismét sikerült a csoda: a Grundfos Tatabánya KC legyőzte a Telekom Veszprém csapatát. A szerda esti bravúros meccs utáni sajtótájékoztatón Vladan Matics, a tigrisek edzője a következőt mondta:

„Tíz évet vártam erre... Az első öt percben rosszul kézilabdáztunk, aztán ötvenöt percig jól. De ez mind nem ér semmit, ha a szombati Mezőkövesd elleni meccsen nem szereplünk jól.”

A főtigris nagyon sportszerűen nyilatkozott ellenfelükről:

– Szeretnék először is gratulálni a Veszprémnek, nagyon korrekt meccs volt a mai. Látszik a Veszprémen, hogy kétszer utaztak a Bajnokok Ligájában az elmúlt hetekben, valamint, hogy nincs jobb szélsőjük. Ezt mi kihasználtuk taktikailag, és kicsit jobban koncentráltunk a belső támadókra. Bezártuk a területet. A kapusaink jól védtek„

David Davis, az eddig veretlen Telekom Veszprém edzője az M4 Sportnak nyilatkozva elismerte és vállalta a saját felelősségét a vereségért:

– Nagyon csalódott vagyok. Sokkal többet vártam a csapatomtól, ami persze többre is képes. Saját hibáink miatt kaptunk ki, és a végén sem tudtunk újítani a nagyon jól felkészített Tatabánya ellen. Természetesen az én hibám. A lehető legjobban próbáltam meg felkészíteni a csapatot. A játékosoknak pihenőre lett volna szükségük. Megjártuk Montpellier-t, fáradtabbak voltunk a kelleténél. Próbáltunk mindent kihozni magunkból, amit csak lehet, de nem volt elég. Vesztettünk, de nem verhetjük a fejünk a falba, előre nézünk a következő mérkőzésre, a Szeged elleni rangadóra. Hosszú még ez a szezon.

A tigrisek és a lelátó szinte együtt lélegzett

Kapusaink, Bartucz László és Székely Márton egymást múlták fölül. Persze a teljes csapat odatette szívét-lelkét a pályára. Miközben maguk mögött érezhették a több mint ezer fanatikus Bányász-drukkert. A csarnok szinte egy emberként lélegzett a fiúkkal.

Pásztor Ákos, Vujovics és Bozovics szenzációs megoldásokat mutatott be. Vrankovics bombái pedig mind Sterbiket, a világ legjobb kapusának tartott hálóőrt, mind a szintén klasszis Miklert egyaránt „megadásra” kényszerítették. De a Vranjes, Sipos, Ilyés védőfal is megingathatatlannak bizonyult. Így csak annak okozhatott óriási meglepetést a veszprémiek tatabányai bukása, akik nem látták a parázs hangulatú összecsapást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában