megküzdött érte

2018.10.10. 20:00

Szabó Petra is utazhat a juniorok Európa-bajnokságára

Négy tatabányai bokszoló négy éremmel tért haza az ökölvívók korosztályos országos seregszemléjéről. Ez a remek szereplés a klubnál zajló kiváló utánpótlás-nevelő munka újabb bizonyítéka.

Petrik József

Forrás: beköldött kép

Gyöngyös adott otthont a junior korcsoport magyar bajnokságának. A több mint 160 induló közül négyen képviselték a Tatabányai SC színeit. Ebben a népes mezőnyben álltak rajthoz a TSC tapasztalt versenyzői.

Az országos bajnokságon szinte mindenkitől elvárható volt az éremszerzés. A kék-fehér bokszolódelegáció ötödik tagja a diákolimpiai bajnok, Vörös Róbert lett volna, aki azonban betegsége miatt nem tudott szorítóba lépni. Az 52 kilogrammos súlycsoportba Jóni Márk és Páter Alex mérlegelt, akik a döntőbe jutásért öklöztek. Itt Márk a későbbi bajnoktól, illetve Alex a későbbi ezüstérmestől kapott ki, így mindketten a dobogó harmadik fokára állhattak az eredményhirdetésnél.

Az 57 kg-osok mezőnyében Magyar Balázs az elődöntőbe jutásért színvonalas mérkőzést vívott, amelyen az ellenfelére kétszer is számolt a bíró, így az eredményhirdetésnél a TSC-s sportoló kezét emelték magasba. Balázs egyhangú pontozással győzött, a döntőbe jutásért pedig az idei év diákolimpiai bajnokával találkozott. Izgalmas, szoros mérkőzés végén a pontozók Balázs ellenfelét látták jobbnak, így a tatabányai bokszolónak ugyancsak a bronzérem jutott. Rózsa András és Kardos József felkészítő edzők az elért eredményekkel elégedettek és bíznak versenyzőik további sikereiben.

Petra a válogatottba került

A hölgyeknél az 57 kilogrammosok népes mezőnyében Szabó Petra a fináléig verekedte magát, aztán a döntőben Ódor Lilivel, a Hegyvidéki Harcosok bunyósával került szembe. A tatabányaiak üdvöskéje végig irányította a mérkőzést a harcosan küzdő riválisa ellen.

Sikerült érvényesítenie igazi, vívó stílusát, így a találkozó végén egyértelmű volt, hogy a tatabányai bokszolót hozták ki győztesnek. Így az ő nyakába került az aranyérem, kezébe pedig az első helyezettnek járó trófea. Ezzel a sikerével Szabó Petra bekerült a korosztályos válogatott keretbe, így egy ideig a tatai olimpiai edzőtáborban készül a közelgő oroszországi, a Fekete-tenger partján fekvő, Anapában rendezendő junior Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában