fő a biztonság

2018.10.28. 06:20

Megrongálták a nyergesi extrém pályát, le kellett zárni

A szülők és a rendőrök segítségét kérte a polgármester, hogy ne legyen baj. Az önkormányzat fel fogja újítani a pályát.

F. K.

A szülők és a rendőrök segítségét kérte a polgármester, hogy ne legyen baj. Az önkormányzat fel fogja újítani a pályát.

Forrás: Shutterstock

Nyergesújfalu polgármestere, Mihelik Magdolna arról tájékoztatta a település lakóit, hogy az egykori helyi téglagyárnak alapanyagot biztosító halastavakhoz közeli területen, a Hajnal Tamás Sportcentrum szomszédságában kialakított, úgynevezett extrém pálya bejáratához kénytelen volt egy táblát kihelyezni az önkormányzat.

A jelentős részein alaposan megrozsdásodott, illetve sajnálatos módon vandál módon tönkretett szerkezeti elemek tovább már egyértelműen nem alkalmasak a rendeltetésszerű, biztonságos használatra. A balesetveszély miatt, a pálya területére történő belépés a felújítás befejezéséig – természetesen a leszakított kerítés helyén is – tilos.

A város vezetője arra kérte a rendőrséget, hogy ellenőrizzék a tiltás hatékonyságát. Felhívta a szülők figyelmét arra, hogy adott esetben kamaszkorú csemetéjüket kiutasítják a jelzett területről. Erre már napi gyakorlat, hogy a nem túl távoli óvoda udvari eszközeit úgymond illegálisan használó nagyobb gyerekeket is elküldik a rendőrök, illetve az adott területen ténykedő polgárőrök. Mihelik Magdolna a fiatalok szüleitől azt kérte, hogy ne vegyék zokon, ha kamaszkorú gyermeküket elküldik az óvodából, illetve az extrém pályáról.

Utóbbi felújítása után a területre élő kamerát telepítenek. Ezt a lépést az indokolja, hogy itteni, mindent érintő garázdaságok sora azt jelzi, hogy nem feltétlenül jó társaságban vannak itt a nap minden szakában a fiatalok. Az önkormányzat az extrém pálya újabb felújításához elkezdte a szükséges teendők előkészítését. A létesítmény használata a jövő évre tervezett munkálatok, fejlesztések után is ingyenes lesz a nyergesiek számára.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában