kiváló szereplés

2018.10.10. 15:19

Két aranyat nyertek a tatabányai birkózók

Remekül szerepelt a Tatabányai SC birkózó-szakosztálya a megyeszékhelyünkön rendezett kadet országos kötöttfogású bajnokságon, ahol két arany- és egy bronzérmet nyertek a csapat versenyzői, miközben a csapatversenyben harmadik lett a TSC.

Petrik József

Forrás: MW

A tatabányai Földi Imre Sportcsarnok adott otthont a kadet korosztály legnagyobb hazai seregszemléjének, a magyar bajnokságnak. Az eseményre csaknem 160 nevezés érkezett az ország minden részéről és egy híján 40 egyesület versenyzői jelentek meg a mérlegelésnél.

Az ünnepélyes megnyitón a sportolókat, sportvezetőket, családtagokat és a nézőket Schmidt Csaba, Tatabánya város polgármestere köszöntötte. Majd Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség alelnökének üdvözlő szavai után elismerést nyújtott át a helyi birkózást támogató Szűcs Józsefnek. Az esemény meglepetésvendége az októberi budapesti felnőtt világbajnokság kabalafigurája, Champlion volt, akivel a szurkolók is örömmel fényképezkedtek.

40 egyesület mintegy 160 versenyzője

A Tatabányai SC-t hat birkózó képviselte, mégpedig rendkívül sikeresen. Igaz, az előzetes elvárás jelentős volt velük szemben, hiszen Balázs Bálint és Marton Márk e korcsoport válogatottjaiként szerepeltek az idei Európa- illetve világbajnokságon is. A két esélyes maximálisan is teljesített, mindketten súlycsoportjuk bajnokai lettek, méghozzá meggyőző versenyzéssel.

Marton Márk sikeresen hajtotta végre a megbeszélt taktikát és a legnagyobb biztonságra törekedve, ellenfeleinek esélyt sem adva, megérdemelten állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Balázs Bálint, ha lehet mondani, bravúrt bravúrra halmozva, a döntőig minden mérkőzését technikai tussal nyerve menetelt és a fináléban még az edzők számára is meglepő módon 40 másodperc alatt győzte le az idei kadet Európa-bajnokság bronzérmesét.

Jókora küzdelem

Szintén kellemes meglepetés volt Kiss Roland szereplése, aki a bronzmeccsen óriási küzdelemben legyőzte 20 kilóval nehezebb ellenfelét és így a dobogó alsó fokára állhatott. Kiss Norbert és Harsányi Roland nagyon nehéz sorsolást kapott és nem is sikerült a legjobb hat közé verekedniük magukat. Meg kell említeni még Deák Zoltán szereplését is, aki dobogóesélyesként volt számon tartva, ám az első összecsapásán vezető pozícióban sérülést szenvedett és nem tudta tovább folytatni a küzdelmet.

A kitűnő egyéni eredményeknek köszönhetően örömteli dolog, hogy a Turák Pál edző vezette tatabányai alakulat az összesített csapatversenyben a dobogó harmadik fokán végzett, amely a rendkívül népes mezőny ismeretében szintén rendkívül szép teljesítmény. A birkózópalánták felkészülését Turák Pál mellett Katona Géza és Ungi Lajos edzők segítették még.

A tatabányaiak eredményei:

  • 65 kg: 1. helyezett: Balázs Bálint

  • 110 kg: 1. helyezett: Marton Márk, 6. helyezett: Deák Zoltán

  • +110 kg: 3. helyezett: Kiss Roland
  • Harsányi Roland (71 kg) és Kiss Norbert (92 kg) nem került a legjobb hat közé.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában