le a kalappal

2018.09.06. 05:25

Íjászunk Ausztriában is tarolt

Varga Dávid a nyári szünetben sem pihent, hiszen a Magyar Íjász Szövetség utánpótlás-válogatottjának tagjaként a dunavarsányi olimpiai edzőtáborban kezdte meg a felkészülést a pályaíjász versenyekre.

K. A.

A Múltunk és Jövőnk Egyesület versenyzője a felkészülés során Szerbiában vett részt a Közép-Európa Kupa harmadik kvalifikációs versenyén, amelyen férfi ifjúsági csigás kategóriában az első helyen végzett. A Bánki-iskola tanulója ezt követően Ausztriában versenyzett a szintén nemzetközi mezőnyt felvonultató Duna Kupán.

Dávid itt is az első helyen végzett, sőt, az egész mezőnyben elért legmagasabb pontszámért egy kupát is átvehetett különdíjként. Az időjárási körülmények egyébként mindkét helyszínen nagyon nehezek voltak, amelyek alaposan próbára tették a versenyzőket. A gyönyörű helyszínek (és Dávid esetében nyilvánvalóan a kiváló eredmények is) kárpótolták az íjászokat. A Közép-Európa Kupa döntőjét egyébként szeptember második felében rendezik Ausztriában, de addig Varga Dávidra további nehéz versenyek várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában