őszi szezonértékelő

2017.12.18. 16:00

Hagymási úgy összerakta az Oroszlányt, hogy csak na!

Töretlen a fejlődés Oroszlányban, ráadásul őszi dobogót ért a munka.

H. I.

Az elmúlt évekhez képest remekül szerepelt az OBSK Oroszlány az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályban, hiszen a 3. helyen zárták az őszi szezont, és mindössze három vereséget szenvedtek el. Az előttük álló Komárom és Zsámbék duó mellett a tavaszról előrehozott mérkőzésen az Esztergomtól is kikaptak, így végül 32 ponttal a harmadik helyen töltik a téli szünetet.

Az előző szezon őszén ilyenkor 22 ponttal a hatodik pozícióban álltak, akkor vette át a csapat irányítását Hagymási Zoltán, akivel aztán a klub a harmadik helyre jött fel. Az idei fél szezont így már Hagymásival kezdte az együttes, aminek meg is látszik az eredménye.

A csapat legeredményesebb játékosa ősszel Kiss Márk Zoltán volt, 12 találattal segítette csapatát, mögötte pedig Soós Péter áll, pont a felével. A csapat legnagyobb győzelme a Vértessomló elleni 5-0 volt, de büszkék lehetnek a címvédő Vértesszőlős elleni 5-2-es győzelemre is, ahol kétgólos hátrányból álltak fel. Ez egyébként jellemző volt a csapatra, sok mérkőzést nyertek meg fordított állásból. A legjobb példa erre az, ha csak az első félidőket vennénk alapul, a gárda a 9. helyen állna 17 megszerzett ponttal. A Magyar Kupából a Tata ellen estek ki büntetőkkel.

– A célkitűzés a dobogós szereplés volt, és próbálunk versenyben lenni az első helyért – kezdte szavait Hagymási Zoltán, a csapat vezetőedzője – Ez teljesült is az ősz folyamán, szép folyamatosan lendültünk bele, de szerencsére ott telelünk. Azt is tudtuk, hogy a Komárom más kávéház. A pozitívumok közé tudom sorolni azt, hogy egy remek évet tudunk magunk mögött, kiegyensúlyozottak vagyunk. Tavaly tavaszhoz képest fejlődött a csapat minden szegmensben: több gólt rúgtuk, több pontunk van.

– A csapat kohéziója sokkal jobb lett, ez nagyon fontos számomra. Negatívumról nem nagyon tudok beszámolni, a három vereség belefér, az Esztergom elleni zakó volt meglepetés. A felkészülésünk kemény lesz, ezt megígérhetem. Tavaly januárban elkezdtem az alapokat lerakni. Nyáron rövidebb volt, most viszont nyolc hetünk lesz a felkészülésre, január 9-én kezdünk. Nem megye egyes szintű fizikális munka lesz. Le vannak kötve az edzőmeccsek, több remek ellenfél ellen csapunk össze. Lesznek Győr-Moson-Sopron és Fejér megyei ellenfeleink is. Kevesebb lesz a mozgás, maximum hármat fogunk igazolni, de ha egy szerződtetés összejön, akkor is boldog leszek. Akik kevesebbet játszottak, könnyen lehet, hogy távoznak, de még nem dőlt el semmi – zárta szavait Hagymási Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában