Színész

2023.10.08. 16:00

A hulla, akiért Kecskemétig utaztak a tatabányaiak: Aradi Imre

A tatabányai születésű színész, Aradi Imre a Jászai Mari Színház gyerekszereplőjeként kezdte pályafutását. Immár 12 éve a kecskeméti teátrum oszlopos tagja, többek között A miniszter félrelép című darabban is szerepel: ő alakítja a hullát.

Kemma.hu

Aradi Imre

Forrás: Beküldött

Fotó: Köő Adrien

Nemrég találkozhattak az olvasók egy hullával a kemma.hu-n; rögtön hozzátesszük, ez színpadi szerep A miniszter félrelép című darabban, tehát már az előadások közben feltámad. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy a színházi világ dzsungelében milyen utakat talált eddig alakítója, a 38 éves, tatabányai kötődődésű Aradi Imre. 

Aradi Imre 1985-ben született, a tatabányai Árpád Gimnáziumban 2004-ben érettségizett. A középiskolai tanulmányai alatt folyamatosan részt vett a Diákszínpad munkájában, de érdeklődése a színházművészet iránt már sokkal korábban kialakult. Színi pályafutása 1996-ban gyermekszereplőként indult a tatabányai Jászai Mari Színházban, majd az Arany 10 Színház Musical Stúdiójában, később a ZZ Musical Stúdióban képezte magát. Ezt követően játszott a Piccolo Színház illetve a Rock és Musical Színház előadásaiban.

Pályakezdőként ez idő alatt Zubornyák Zoltán, Fincza Erika, Bakó Gábor, Stefanidu Janula, Miklós Tibor és Nagy Anikó tanítványa volt. A Pesti Magyar Színiakadémiára 2005-ben nyert felvételt, sikeresen elvégezte. Még utolsó évesként bekerült a Társulat című zenés tehetségkutató műsorba, ahol a döntőig jutott, így lehetett benne a 25 éves jubileumi István, a király előadásban, amit több mint ötvenszer játszottak. Egy évadot a szolnoki Szigligeti Színháznál töltött, míg végül megérkezett a kecskeméti Katona József Színházba, ahol immár tizenkettedik éve társulati tag. 

A Magyar Színházban játszott szerepei: LEGÉNY (Tamási Áron: Ábel), AZ APÁT (Anouilh: Becket, vagy Isten becsülete) Vizsgaelőadásai: A FÉRJ (Kornis Mihály: Körmagyar), TAYLOR (Somerset Maugham: Imádok férjhez menni), GEROGE HAVERSTICK (Tennessee Wiliams: Amíg összeszoknak), Televízió: A Társulat ( Magyar Televízió ) Ciki 1,2 (Duna Televízió ) István, a király (Királydomb )

Fontosabb szerepei közül néhány, amelyekben Tatabányán, a Jászai Mari Színházban láthatta a közönség: NYILAS MISI (Móricz – Kocsák – Miklós : Légy jó mindhalálig) MERCUTIO (Shakespeare: Rómeó és Júlia), ASER, GÁD ( Webber-Rice: József és a színes szélesvásznú álomkabát), FIÚ (Déry-Presser-Pós: Képzelt Riport egy amerikai popfesztiválról ), GUSZTÁV, PROFESSZOR, KUNZ (Kastner-Benda-Zubornyák: Emil és a detektívek), NEMECSEK, BARABÁS (Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk),  KAMASZ (Szophoklész: Antigoné),MATRÓZ (Deval – Szenes – Nádas: A potyautas), KUTYA (Meaterlinck: A kék madár), CHERUBIN (Beaumarchais: Figaro házassága).

A Pesti Magyar Színházban ő volt AZ APÁT ( Anouilh: Becket, avagy Isten becsülete ), A FÉRJ (Kornis Mihály: Körmagyar), TAYLOR (Somerset Maugham: Imádok férjhez menni), GEORGE HAVERSTICK ( Tennessee Williams: Amíg összeszoknak),  VECELLIN, PÁZMÁNY és HONT (Szörényi-Bródy: István, a király).

Patás, Ló Szerafin, Ravasz Hiúz, Kofferkuli, Dongó és Sülülü
A Kecskeméti Katona József Színházban, illetve később a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban volt MARHAKERESKEDŐ, PATÁS ( Rideg Sándor: Indul a bakterház), LÓ SZERAFIN ( Lázár Ervin – Radványi Balázs: A négyszögletű kerek erdő), RAVASZ HIÚZ, KOFFERKULI ( Szemenyei-Galambos-Réczei: Winnetou és a kenderallergia ), ISKARIÓTI JÚDÁS ( Kocsis L. Mihály – Cseke Péter: Újvilág Passió), HUGÓ (Molnár Ferenc: Liliom) ASZTRIK ( Szörényi – Bródy: István, a király, Városliget, Királydomb) TÖKFÖDŐ JÓNÁS ( Donizetti – Mozart – Rossini – Németh Virág: Túl az Óperencián) 
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban a többi között  WILLIAMS ÁPOLÓ (Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére) VALKAY TANÁR ÚR ( Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig), IVAN SPEKIN POSTAMESTER (Nyikolaj Vasziljevics Gogol: A Revizor), ROBICSEK (Eisemann Mihály - Békeffi István - Halász Imre: Egy csók és más semmi), FÉRFI ( Karinthy Ferenc: Dunakanyar), GRÜNNE GRÓF (Lévay Sylvester - Michael Kunze: Elisabeth) Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház SERGIUS WLADIMIR NAGYHERCEG, BRUSOVSZKY (Julius Brammer – Kálmán Imre – Alfred Grünwald: Cirkuszhercegnő), SÜLÜLÜ, UDVARI BOLOND ( Petőfi Sándor: Tigris és hiéna).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában