A miniszter félrelép

2023.09.21. 10:26

A hullát 41 tatabányai is ünnepelte a híres városban, Kecskeméten

Egy buszra való jóravaló ember indult a napokban Kecskemétre, hogy a hullát ünnepelhesse. Nem temetésre érkeztek, hanem nevetésre. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban már több mint 30 alkalommal láthatta összesen több mint tízezer néző A miniszter félrelép című darabot. Bizonyára legtöbb olvasónk ismeri a történetet, látta például a már több mint negyedszázados filmet.

Kemma.hu

A tatabányai csapat - néhány hiányzó van... - az előadás előtt, az első sorban középen a miniszter titkára, Járai Máté

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Ray Cooney, a legnagyobbnak tartott ma élő angol vígjátékszerző szenzációs történetét ezúttal színpadon is láthatjuk. A történet lényege: a kormánypárti miniszter, Richard Willey és az ellenzéki frakció titkárnője titkos légyottra készül egy rendkívül előkelő szállodában. Jogos félelmük, hogy ez a randevú mindkettőjük számára sok kellemetlenséget okozhat, de azt talán legvadabb rémálmaik sem sejtetik, hogy politikai hovatartozásuk a legapróbb bökkenő az eléjük gördülő akadályok sorában. 

Rögtön a szenvedélyesnek ígérkező este elején egy holttestre bukkannak, ami, valljuk be, az álmoskönyv szerint sem forró csókokat és mohó öleléseket jelent. Richard titkára, George siet a pácban ragadt házasságtörők segítségére, de a későbbiekben felbukkanó élők még több bosszúságot okoznak nekik, mint amire egy hulla megjelenésével számítottak.

A tíz tagú CSAPAT, az előadók minden tagja remekelt, a leleményes minisztertől (Adorjáni Bálint) nagydumás titkárán át (Járai Máté) a gyönyörű, férfira éhes nőkig. A hulla szerepét a tatabányai származású Aradi Imre alakítja. Mint láthattuk és mint elmondta, embert próbáló feladat, például hosszú-hosszú percekig lógni felakasztva a gardróbban... - még egy igazi hullának sem kívánom. 

- Jelen pillanatban az Ég tartja Földet illetve a Tehetséges Mr. Ripley-t próbálom - mondta Aradi Imre. Az idén még a Szerelmes Shakespeare-ben fogok játszani. Amikor édesanyámék megnézték a darabot, akkor a testvére Szilvi úgy döntött, hogy szervez egy buszt.

Egyetlen szó a kétszer egy óráról: végignevettük. Pontosítok: röhögtük, miközben ámultunk-bámultunk, kapkodtuk a fejünket. A tatabányai különítmény hangulata akkor hágott tetőpontjára, amikor a miniszter titkára, George, alias Járai Máté - aki tavaly Az év színésze volt Kecskeméten, Jászai Mari-díjas és Törőcsik Mari unokája - a vége felé egy hosszú monológjában külön köszöntött minket. Vastapsot kaptunk a többi nézőtől, majd a legvégén hatalmas vastapsot adtunk az ekkor már fáradtan, de elégedetten mosolygó hullának és persze a többieknek.

Jó szívvel ajánljuk a csaknem 50 000 tatabányai felnőttnek, aki még nem látta A miniszter félrelép-et, hogy vegyen gyorsan jegyet! Ha mindenki megfogadja a tanácsot, még legalább tíz évig műsoron marad a fergeteges vígjáték.

Aradi Imre: Árpád gimi, Jászai Mari Színház - országos sikerek és István a király
Aradi Imre 1985-ben született, a tatabányai Árpád Gimnáziumban 2004-ben érettségizett. Itt folyamatosan részt vett a Diákszínpad munkájában. 1996-ban gyermekszereplőként indult a tatabányai Jászai Mari Színházban, majd az Arany 10 Színház Musical Stúdiójában, később a ZZ Musical Stúdióban képezte magát. Ezt követően játszott a Piccolo Színház illetve a Rock és Musical Színház előadásaiban.  Pályakezdőként ez idő alatt Zubornyák Zoltán, Fincza Erika, Bakó Gábor, Stefanidu Janula, Miklós Tibor és Nagy Anikó tanítványa volt. A Pesti Magyar Színiakadémia utolsó éveseként a Társulat című zenés tehetségkutató műsor döntőjéig jutott, így lehetett benne a 25 éves jubileumi István, a király előadásban, amit több mint ötvenszer játszottak. Egy évadot a szolnoki Szigligeti Színháznál töltött, majd a kecskeméti Katona József Színházba szerződött.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában