Koncert

2023.09.19. 19:30

Visszatért Dorogra és ismét nagy sikert aratott a dán együttes

Nagy sikerű közös hangversenyt adott a napokban a József Attila Művelődési Házban a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar és a dániai Baldur Ballerup Brass Band nevű együttes, több száz zenekedvelő hallgatta a fellépő csoportok önálló műsorait, illetve az együtt előadott szerzeményeket.

Walczer Patrik

Sikeres koncertet adott a dán együttes

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A táti Musik Land Utazási Iroda szervezésében megvalósuló rendezvény kezdetén előbb a dán, majd a magyar himnusz hangzott el. A jelenlévők köszöntését követően a házigazda Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar Szladik Tibor művészeti vezető vezényletével adott elő három számból álló blokkot, majd következett a vendégek műsora. 

Az Ole Andersen karmester vezette dán együttes kezdésként a What a Wonderful World című klasszikus dallal lepte meg a közönséget, majd a folytatásban több közismert szerzemény következett, majd a hagyományoknak megfelelően végül hat közös dallal zárult a hangverseny. A Baldur Ballerup Brass Band már második alkalommal utazott Magyarországra, 2011-ben jártak itt először, és akkor is a tátiakkal léptek fel együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában