Kemma.hu podcast

2023.05.05. 18:22

Kasimir és Karoline története a Jászaiban - PODCAST

Már látható Ödön Von Horváth népszínműve a tatabányai Jászai Mari Színházban. A Kasimir és Karoline1932-ben íródott és amellett, hogy bemutatja az akkori gazdasági, társadalmi helyzetet, egy szerelem megszűnésének pillanatait is végigveszi. A Kemma podcastben a Schürzingert alakító Figeczky Bence színművésszel beszélgettünk.

H.A.

Karoline Schürzingerrel vigasztalódik (A képen: Figeczky Bence, Bartos Ági)

Forrás: Beküldött

Fotó: Sipos Zoltán

A két világháború közötti időszakban járunk, a helyszín az Oktoberfest. Mindenki mulat, Kasimir annyira nem, Karoline pedig próbálkozik. Egy válságban lévő kapcsolatba csöppenünk bele, mely abból fakad, hogy Kasimirt elbocsájtják a munkahelyéről. Karoline próbálja a kapcsolatot össze tartani, kevés sikerrel. A mulatságon azonban találkozik Schürzingerrel, aki egy igazán kedves, intelligens fiúnak tűnik.

A történet tökéletesen megmutatja azt, hogy olyan, hogy önmagában szerelem vagy kapcsolat nincs, hanem rengeteg minden befolyással van az emberre és a kapcsolataira, amik nagyon élesen befolyásolják az adott pillanatokat 

– mondta el Figeczky Bence az előadással kapcsolatban.

Nem egy boldog szerelmi történet bontakozik ki a színpadon, de talán jól is van ez így.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában