Kemma.hu podcast

2023.04.25. 19:16

„S örökkön él a szerelem” – már látható a Kasimir és Karoline a Jászaiban

Ödön Von Horváth népszínműve volt az utolsó premier a tatabányai teátrum 2022/23-as évadában. A Kasimir és Karoline április 22-én este vastapsot kapott a közönségtől. A mű 1932-ben íródott és amellett, hogy bemutatja az akkori gazdasági, társadalmi helyzetet, egy szerelem megszűnésének pillanatait is végigveszi. A Kemma podcastben az előadás rendezőjével Fehér Balázs Benővel beszélgettünk.

H.A.

A Kasimir és Karoline már látható a tatabányai Jászai Mari Színházban

Forrás: Beküldött

Fotó: Sipos Zoltán

A Kasimir és Karoline történetében egy válságban lévő kapcsolatba csöppennünk. Megmutatja, mi történik akkor, ha csak a saját igazságunkat halljuk meg és még rá is erőltetjük a másikra. A következménye pedig az, hogy elengedünk valakit, akit talán nem kéne. Fehér Balázs Benőnek már nem ez az első Ödön Von Horváth rendezése. 

A szerző látásmódjában nagyon izgalmas, hogy egyszerre mutat be úgy egy gazdasági, társadalmi helyzetet, hogy azt is láttatja, hogy ez hogyan hat egyes emberekre. Nagyon vonz engem az ő pesszimizmusa, az hogy már-már túlzóan, de lélektanilag pontosan mutat be figurákat.

– mondta el Fehér Balázs Benő.

Egy biztos ez nem egy boldog szerelmi történet, de azért lehet látni benne a lehetőséget, bár az egy másik történet lenne. A Kasimir és Karoline már látható a tatabányai Jászai Mari színházban

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában