A legcukibb locsoló legénnyel kívánjuk, hogy otthon se hervadjon el senki

„Én a legénységhez igaz, kicsi vagyok, de azért locsoló legénynek mégiscsak felcsapok” – Jocha Áron édesapjával, Balázzsal otthonról locsol most virtuálisan.

Szűr Annamária

„Én a legénységhez igaz, kicsi vagyok, de azért locsoló legénynek mégiscsak felcsapok” – Jocha Áron édesapjával, Balázzsal otthonról locsol most virtuálisan.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Jocha Balázs tatai néptáncpedagógussal, a győrújbaráti Csobolyó Táncegyüttes oktatójával, koreográfussal és kisfiával, Áronnal idéztük fel a húsvéti hagyományokat, amelyeket most, a járványveszély miatt a szokásos módon nem élethetünk, hiszen a koronavírust megállítandó, lelassítandó fontos, hogy minél többen otthon maradjunk. Locsolás nélkül azonban, hála nekik, így sem maradnak a lányok, asszonyok.

Jocha Balázs szerint a locsolás a kultúránk, a szokásaink része, hiszen jelentése van. a vízzel való locsolásnak lelki és fizikai tisztító szerepe van. Eleink úgy tartották, hogy a kútból hajnalban húzott víz szépítő, gyógyító, egészségmegőrző erővel bír.

– Bízunk benne, hogy az idei virtuális locsolás után jövőre már személyesen is megejthetjük ezt – mondta Balázs, akinek kisfia, Áron locsolóverssel is készült:

„Én a legénységhez igaz, kicsi vagyok, de azért locsoló legénynek mégiscsak felcsapok” – mondta tojásfájuk előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában