fesztiváloztak

2019.08.13. 18:00

Három napon át állt a bál a tarjáni fesztiválon

A huszonnyolcadik Tarjáni Zenei Fesztiválon az idén is több tucat kulturális együttes, és csaknem kétszáz fellépő mutatkozott be.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Sramlizene, mosolygós arcok, kék abrosszal borított asztalokon kis csokrok. Lángos, sör, rekkenő hőség. A Kossuth téren árnyékot keresve gyülekeztek a csoportok szombaton délután. Hűtött vízzel várták őket a szervezők, akik az előző napon már este az Enter Train Party Band koncertjével nyitották a háromnapos eseményt.

A felvonulókat nemzetiségi ruhákba öltöztetett fiatalok vezették fel. A tarjáni ifjak harisnyában, alsószoknyákban, hosszú ujjú felsőkben álltak: egyik kezükben a zászló, a másikban egy üveg víz volt. Őket mazsorettek követték, akik muzsikaszóra lépkedtek a Tatai Dandár Zenekarnak köszönhetően. A meghívott vendégek után a tarjáni és a környező településekről érkezett csoportok, civil szervezetek vonultak fel.

A Fesztivál parkban Marx Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte: 1992-ben a helyi önkormányzat civil szervezetekkel együtt szervezte meg az első programot, amely ma már nemcsak országosan, hanem nemzetközileg is elismert esemény lett. A zene összekovácsolja az embereket: barátságok alakulnak ki, miközben lehetőséget teremt a fesztivál arra is, hogy más tájegységek is bemutatkozzanak.

Tarján számára mindig fontos a kultúra, a zene. Ezt a német testvértelepülésekkel kialakult együttműködések is bizonyítják. Tarján 1990-ben Staufenberggel, 2007-ben Hattstedttel és 2017-ben pedig Duggendorffal kötött testvértelepülési megállapodást. Tarján élen jár a külföldi kapcsolatok építésében – fogalmazott a polgármester.

Dr. Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő kijelentette: büszke lehet Tarján az eltelt időszakban elért eredményeire. Fontos a fejlődés, a település építése, szépítése, de éppolyan fontos annak a bemutatása, hogy a 280 éve megtelepedett német nemzetiségek ma hogyan élnek.

A tarjáni fesztivál erre kiváló példa. Bemutatók sora következett ezután: mazsorettek, nemzetiségi táncosok, kórusok. A délutáni program egyik kiváló színfoltja volt a Tatai Dandár Zenekar hangulatos műsora, ahol nemcsak kiváló zenei tudásukat mutatták meg. Zenés show-val elvarázsolták a tarjáni közönséget.Az eseményhez kapcsolódott a megyezászló átadásának ünnepélyes pillanata is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában