ácsteszér

2018.03.15. 20:20

Elhunyt polgármesterükre is emlékeztek

Híres szülöttére, Táncsics Mihályra is emlékezett Ácsteszér a március 15-i ünnepségen.

P. P.

Ácsteszér is megemlékezett az elődökről

Fotó: Mazán Tibor/24 Óra

Nem csak a község lakói, de a Kisbéri Járás és az idetartozó települések vezetői is közösen ünnepeltek Táncsics Mihály szülőfalujában. Rá János testvérének ükunokája, Stancsics Erzsébet emlékezett, aki egyebek mellett elmondta, hogy különleges ember volt. Rendet tudott tartani mindenhol, puszta jelenlétével is. Ott volt mindig ahol a személyiséget, az emberi önbecsülést el akarták pusztítani, megtörni, az egyént számmá, létszámmá zsugorítani. Ezen törekvések ellen mindig keményen fellépett. Ezért élete 85 éve alatt sokszor akarta megtörni a hatalom, de sohasem sikerült.

Gubucz Lajos alpolgármester ismertette a képviselő-testület azon határozatát a megemlékezésen, mellyel posztumusz díszpolgári címet adományoztak a csaknem egy évvel ezelőtt elhunyt korábbi polgármesternek, Lunk Györgynek. A díjat felesége vette át. Simon M. Veronika művésznő Stancsics Jánost ábrázoló festményét pedig Vuts Norbert polgármester.

Az óvodások és az iskolások műsora után az ünneplők kivonultak Táncsics Mihály szobrához, ahol sok szervezet nevében helyezték el a kegyelet és az emlékezés koszorúit.

További részletek a 24 Óra március 16-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában