Kemma.hu videó

2024.05.24. 08:03

Tűzijáték és fáklyás naszádok lesznek az idén a Tatai Patarán

Több olyan régi, elfeledett program is feltűnik az idei fesztiválon. A Tatai Patara naszádjai idén az Öreg-tavat is meghódítják.

Goletz-DeáK Viktória

Rendhagyó programokkal várja az idei Tatai Patara a látogatóit. Pénteken este többek között idén elmarad a fáklyás felvonulás, helyette fáklyafényes kievezés lesz naszádokkal az Öreg-tóra. Az estét pedig a hajókról fellőtt tűzijáték koronázza meg. 

Több olyan régi, elfeledett program is feltűnik az idei fesztiválon. A Tatai Patara naszádjai idén az Öreg-tavat is meghódítják.
A török-magyar csaták idén sem maradhatnak el a tatai Patara műsorából 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Ezzel azonban nem ér még véget az esti program: régi világzenei forgatag és a tűzorchideák műsora zárja az első napot. 

Csatákban gazdag lesz a Tatai Patara

A Patara első hivatalos napja szombaton lesz, ahol hadimustrával indul a reggel. Majd a hivatalos megnyitón többek között Szalay Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter fogja köszönteni a fesztivál résztvevőit. 
Közben elindulnak a programok is: többek között lovasbemutató, reneszánsz táncház, kézműves foglalkozások, bőröndszínház, szini előadás, tűzérségi bemutató várja az érdeklődőket. A lovas harci bemutatót pedig 14-kor és 17:30-kor fogják tartani a Kastély téren. A hagyományos katonazenekari találkozót pedig idén is a Kossuth téren tartják. Pezsdítő új programként mutatkozik be szombat este a Furfangos támadás, ahol a gyarló oszmán csapatok felgyújtsák a keresztények táborát. 

Az igazi nagy durranás vasárnap várható. Szintén új látványosságot ígér a naszádok csatája az öreg-tavon délelőtt, ami után a Budai pasa lovainak az elrablását idézik fel. Kora délután várják a „Kücük Kurbaga Kisbéka” íjászversenyre a jelentkezőket, és a puskás hajdúk kiképzése is tartogat izgalmakat a Kastély téren. A lovas harci és fegyverzet bemutató után várható a nagy támadás: a Tatai-vár kapuját robbantják be a furfangos találmánnyal a magyar seregek. A fesztivál vasárnap 18 óráig tart, amit a Buborék Együttes műsora, és a tatai dandár haditechnikai bemutatója zár. 

A lovas harci bemutató tavaly is látványos része volt a Tatai Patarának.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában