Büszkeség

2024.05.23. 13:30

Elcsevegte, hogy Silhouette balerinából hogyan lett divattervező

Balázsfi Alexandra talk show keretében mesélt életéről, csodálatos szakmájáról és az általa megálmodott elegáns divatmárkájáról. Nem utolsó sorban gyermekkori emlékeit is felhozta, amikor még az oroszlányi Silhouette táncegyüttes tagja volt.

Kemma.hu

A Silhouette egykori tagja, Balázsfi Alexandra táncos, divattervező a „Csevegj velem!” elnevezésű rendezvénysorozat miatt szülővárosába látogatott, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermébe.

Silhouette tag mutatkozott be Oroszlányban
Silhouette élményeiről is mesélt Balázsfi Alexandra
Fotó: oroszlany.hu / Forrás: Beküldött

Balázsfi Alexandra 1990. április 23-án született Tatabányán. Édesapja az OBSK színeiben 1985-ben világbajnoki címet szerzett súlyemelő Balázsfi Zoltán, édesanyja belorusz származású.

Az oroszlany.hu beszámolója szerint Alexandra 3 éves kora óta táncol, 2001-ben, 11 évesen a Magyar Táncművészeti Főiskolán felvételizett. Tíz év tanulmány után, 2011-ben volt a vizsgakoncertje a Magyar Állami Operaházban. Ezt követően 3 évig a szolnoki Szigligeti Színház tánckarának volt a tagja. Később modellként a kifutók világába is belekóstolt, reklámfilmekben szerepelt, majd a budapesti Operett Színház társulatához került.

Előbb balerinaként lépett fel a közönség előtt, de aztán folyamatosan kisebb prózai szerepeket is kapott. Tehetségét igazolja, hogy egy népszerű televíziós vígjáték-sorozatában is láthattuk őt. A Séf meg a többiek című komédiában a Monet étterem angyali démonját alakította.

A Silhouette balerina bársonyból varr

Alexandra már gyerekkorában is szívesen varrt ruhákat a babáinak, és ez a hobbija felnőttként is megmaradt. Mivel a színpadon gyakran visel jelmezeket, ezért nem meglepő, hogy a kissé teátrális, látványos estélyi ruhák tervezésére és készítésére specializálódott, melyeket kedvenc anyagából, bársonyból készít. Divattervezőként létrehozta a Szasenka márkanevet, mely valójában keresztnevének egyik becézett formája.

Csodálatos ruhakölteményeinek néhány darabját mini divatbemutató formájában a Silhouette Balett növendékei öltötték magukra a közönség nagy örömére, az esemény zárásaként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában