Kosárlabda

2024.02.24. 14:32

Árva-File Balázs: Szeretnék jó edző lenni!

Az MVM-OSE Lions kosárlabdacsapat fiatal tehetsége volt a Csevegj velem! legutóbbi vendége a Kölcseyben. Árva-File Balázs mesélt sportról, gyermekkoráról, iskolai élményekről és családjáról.

Wágner Zsanett

–  Ha el is sodor innen az élet, sosem fogom elfelejteni Oroszlányt! – nyilatkozta Árva-File Balázs, az élvonalban szereplő MVM-OSE Lions férfi kosárlabdacsapatának fiatal tehetsége a Kölcseyben. A 19 éves, kétméteres fiatal a kulturális intézmény Csevegj velem! című sorozatának legutóbbi vendége volt, aki Bereczki Béláné rendezvényszervező beszélgetőpartnereként mesélt sportról, gyermekkoráról, iskolai élményeiről és családjáról.

Árva-File Balázs, az MVM-OSE Lions kosárlabdacsapat fiatal tehetsége volt a Csevegj velem! vendége a Kölcseyben.
Árva-File Balázs, az MVM-OSE Lions kosárlabdacsapat fiatal tehetsége volt a Csevegj velem! legutóbbi vendége
Fotó: oroszlany.hu / Forrás: Beküldött

– Már kiskorában meghatározó volt a sport, kiemelten a kosárlabda – mondta a sportoló, aki Oroszlányban kezdte elsajátítani a sportágat, de további fejlődése érdekében 2019-ben Pécsre, a Rátgéber Akadémiához igazolt. Tehetségének és adottságainak köszönhetően innen egyenes út vezetett számára a magyar utánpótlás-válogatottba, ahol az U16-os csapat kapitányaként Bulgáriában tornagyőztes lett. A 2020/2021-es bajnokság során a kadett fiúknál ezüstérmet szerzett, beválasztották az országos döntő All Star csapatába, majd a juniorokkal bajnoki címet ünnepelhetett – tudtuk meg az előadás alatt, de azt is, hogy mindeközben a pécsi Babits Mihály Gimnázium padsorait koptatta.

Négy év után hazatért Oroszlányba, és immár az első osztályban szereplő helyi felnőtt kosárlabdacsapatot erősíti. A sport mellett folytatta tanulmányait, a Testnevelési Főiskola kosárlabda edzői szakára jár – számolt be róla az oroszlany.hu. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában