Biztonságos közlekedés

2024.04.06. 09:00

Nyárra elkészülhet az új tatai kerékpárút, mutatjuk, merre fog menni

Újabb építkezések kezdődnek hamarosan Tatán. Az új kerékpárút a tópartot köti össze majd a Fényes Fürdővel.

Goletz-DeáK Viktória

Elkezdődhet a tatai belterületi kerékpárút építése, ami a tóparti szakaszt köti össze a Dunaalmás felé vezető kerékpárúttal. A beruházás csütörtök reggeli projektnyitóján Michl József, Tata polgármestere részletesen beszámolt arról, hogy merre fog haladni a nyomvonal. Az elkészült engedélyezés és kiviteli tervek alapján a közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelező a Tóparti utcától a Fényes Fürdő bejáratáig végzi majd a munkálatokat. 

Újabb építkezések kezdődnek hamarosan Tatán. Az új kerékpárút a tópartot köti össze majd a Fényes Fürdővel.
Michl József, Tata polgármestere a projektnyitón elmondta, hogy a kerékpárút a tópartot köti majd össze a fürdővel
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– A kerékpárút a tervek szerint a nyár elejére befejeződik – mondta a polgármester, aki szerint a beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés Tatán. A beruházást az indokolja, hogy a városban még nincs összefüggően kiépített kerékpárút hálózat, ezért szükség van a már megépített szakaszok összekötésére, új kerékpárutak építésére. 

Erre megy majd a kerékpárút  

  • A Tópart utcától a Bartók Béla utcáig a meglévő közutakon történik meg a kerékpárút kijelölése. A helyi adottságok miatt nem épül külön kerékpárút. Az Alkotmány utca-Tópart utcai csomóponton forgalomcsillapító küszöböt fognak építeni. 
  • Az Alkotmány utcától az Által-ér patakig egy nyitott kerékpársáv épül, mely egy méter széles lesz és megtartja az előírt 25 centiméteres biztonsági távolságot a kiemelt szegély mellett. 
  • Az Által-ér patak melletti szakaszon, a Váralja utca és a Május 1. út között, a jelenlegi burkolaton kerül kijelölésre a gyalog- és kerékpárút.
  • Az Oroszlányi úti kerékpárúton haladva a Fényes fasor felé a kerékpárosok a kerékpárútról direkt, közvetlen módon csatlakoznak a közúthoz a csomópont belépő ágánál. A körforgalomban a kerékpáros közlekedést a burkolati jelek és a közlekedési táblák, jelzések is segíteni fogják. 
  • A Fényes fasoron az épületek felőli oldalon, mint a szociális otthon, iskola, lakópark alakítják ki az úttól külön burkolaton futó 2,5 méter széles kerékpárutat.
  • A Fényes Fürdő parkolójának bejáratát áthelyezik, a szennyvíz telephez vezető útra kerül. A fürdő bejáratához vezető bekötőút később csak a célforgalom számára lesz használható a kerékpárosok, illetve a gyalogosok számára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában