Lezárás és terelés

2024.03.11. 17:30

Lezárták az Új utat Tatán. Elkezdődött a körforgalom építése + fotók

Hétfő reggel kikerültek a forgalomterelő táblák az Új útra és a Oroszlányi utcába. A körforgalom építése miatt három hónapig most az autósoknak kerülniük kell.

Goletz-DeáK Viktória

Bár több tábla is jelzi a forgalomterelést, az első napon még sokan rutinból behajtottak a lezárásokba Tatán. Az útlezáró korlátok előtt rendszeresen fordulnak vissza az autók. Közben a kivitelező már elkezdte kimérni a körforgalom helyét. Király István, az FTK Építő Kft. építésvezetője a Kemma.hu kérésére a helyszínen elmondta, hogy először a járdákat bontják fel. 

Hétfő reggel kikerültek a forgalomterelő táblák az Új útra és a oroszlányi utcába. A körforgalom építése miatt három hónapig most az autósoknak kerülniük kell.
Hétfőn reggel lezárták a leendő körforgalom területét az autósok elől
Fotó: G. D. V. / Forrás: 24 Óra

− A következő napokban a járdaburkolatokat felbontani és a kiemelt szegélyeket fogjuk kicserélni újakra. A járdákat is felújítjuk a körforgalom széléig. Korszerűsítjük, vakvezető elemeket kap, illetve korszerű forgalomtechnikát, táblákat fog kapni − mutatta a szakember a járdának a nyomvonalát. Mind mondta: a gyalogosforgalmat az építkezés végéig biztosítani fogják a kereszteződésnél. A felújításokat úgy ütemezik, hogy az út másik oldalán lévő járdát használni lehessen. Azt is elárulta, hogy a körforgalom három kihajtójánál továbbra is gyalogosátkelő biztosítja majd a közlekedést. Azonban a szőnyeggyári hídhoz egyelőre nem terveznek zebrát. Az építésvezető a terveket is megmutatta a Kemma.hu-nak. A rajzok szerint nagyobbodni nem fog a a kereszteződés a körforgalom megépülésével. 

Hétfő reggel kikerültek a forgalomterelő táblák az Új útra és a oroszlányi utcába. A körforgalom építése miatt három hónapig most az autósoknak kerülniük kell.
A tervek szerint egy zöld, fás, bokros park lesz a körforgalom közepén
Fotó: G. D. V. / Forrás: 24 Óra

A körforgalom közepe parkosítva lesz

− Hatméteres útszélességű körforgalom lesz, másfél méteres biztonsági sávval és új csapadékcsatornát alakítunk ki. A körforgalom középen egy zöldsziget lesz, ami füvesítünk és bokrokat, fákat ültetünk majd rá − sorolta az építésvezető, aki szerint kedden már a bontási munkálatokat is elkezdik. Először a Lidl felöli járdákat fogják lezárni, így a gyalogosok az Új úti lakótelep felé eső oldalon tudnak csak közlekedni. 

Fekete Gyula, a beruházó cég ügyvezető igazgatója korábban a Kemma.hu-nak elmondta, hogy azért tart három hónapig az építkezés, mert nem tudják lezárni teljesen a körforgalmat. 

− A Fényes fasor és az Új út Mikovényi utca felőli szakasza is járható marad, hiszen akik a Színes Iskolából, vagy a Fényes Lakóparkból szeretnének kihajtani, azoknak biztosítanunk kell a haladást. A tervek szerint az építkezés nagy részében kétsávos közlekedés lesz ezeken az utakon, és csupán három hétre fogjuk egysávosra szűkíteni a forgalmat, akkor majd jelzőlámpa segíti az autósokat − magyarázta az ügyvezető, aki szerint az ilyen építkezéseknél mindig adódhatnak váratlan helyzetek, illetve az időjárás is befolyásolhatja az építkezés menetét. De igyekeznek június előtt befejezni a munkálatokat. 

Hétfő reggel kikerültek a forgalomterelő táblák az Új útra és a oroszlányi utcába. A körforgalom építése miatt három hónapig most az autósoknak kerülniük kell.
A munkálatok a járdák bontásával fognak folytatódni 
Fotó: G. D. V./ Forrás: 24 Óra

Menekülő utak

Az Új út Komáromi út felőli részéről a Május 1. útra ki- és behajtani a Keszthelyi utcán, az Interspar parkolón, vagy a piactéren keresztül lehet. Az Új út körforgalom utáni részére pedig a Mikovényi utca felől lehet ki-, illetve be hajtani. Az Új úti lakótelep, illetve az óvoda és a bölcsőde, valamint a Talentum iskola a Május 1. útról is megközelíthető egy murvás úton keresztül, ha valaki a körforgalom felől érkezik. Ehhez meg kell kerülni az óvodát, jobbra kanyarodva a tömb és a kisgyermekintézmény között. Balra azonban nem lehet menni, ott behajtani tilos tábla zárja el az utat. Menekülő útvonalat jelenthet még a Bajcsy-Zsilinszky utca, ahonnan a körforgalmat kikerülve a Május 1. útra lehet kihajtani. Vagy a Bajcsyról az Újvilág utcán keresztül a körforgalom Tatabánya irányába haladó ágába is bejuthatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában