Kulcsot talált

2024.04.30. 14:04

Videó: a gyógyfürdő elől vitte a 14,5 milliós verdát az autótolvaj

A szemfüles férfi a komáromi gyógyfürdőben találta azt az indítókulcsot, amihez nem volt rest megkeresni az autót is. A 14,5 milliós verdával az autólopás után egyszerűen elhajtott a kisbéri lakóhelyére. Később a rendszámtáblákat is leszedte, hogy eladhassa a szerzeményt.

Kemma.hu

A lopás és pénzmosás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik közül az egyik a gyógyfürdőben talált kulccsal a parkolóból lopta el a jelentős értékkel bíró gépkocsit, amelyet az autólopás másnapján már el is adott. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétól megtudtuk, a vádirat szerint az elkövető 2023. március 26-án a komáromi gyógyfürdőben tartózkodott, amikor valaki a gyógyfürdő öltözőjében elveszítette a 14 millió 521 ezer forintos személyautójának indítókulcsát, amit az elkövető megtalált.

Kamera vette az autólopást
Kamera vette az autólopást
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A férfi a gyógyfürdő előtt a parkolóban megkereste a gépkocsit, majd a talált kulccsal kinyitotta és ellopta az autót, amellyel a kisbéri lakóhelyére hajtott. Még aznap leszedte róla az eredeti rendszámtáblákat, majd szlovák hatósági jelzéseket helyezett fel. Így ment még aznap este Debrecen környékére, ahol  az eljárás ideje alatt elhunyt – ismerőse segítségét kérte az autó értékesítéséhez.

A két férfi másnap a kocsival Budapestre ment, ahol egy dunaharaszti férfinak 2 millió forintért eladta az autót. A nyomozó hatóság a gépkocsit a vevőtől 2023. november 10-én foglalta le.

Az ügyészség a vádiratban a tolvaj férfival szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, egymillió forint összegű vagyonelkobzásra, a tőle gépkocsit megvásárló férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában