Kemma.hu videó

2024.04.07. 15:20

Jó hírt hoztunk: hamarabb elkészül a körforgalom +videó

A munkálatokat március 11-én kezdte a kivitelező. A tervek szerint három hónap alatt fejeznék be a körforgalom építését, azonban mégsem kell annyit várni rá.

Goletz-DeáK Viktória

Nagyon jó hírt tudott meg a Kemma.hu. Michl József, Tata polgármestere arról számolt be portálunknak, hogy a vártnál gyorsabban halad az Új út - Fényes fasor - Oroszlányi utca kereszteződésében épülő körforgalom munkája. Várhatóan a tervezetnél két héttel hamarabb befejezik a munkálatokat. 

A munkálatokat március 11.-én kezdte a kivitelező. A tervek szerint három hónap alatt fejeznék be a körforgalom építését, azonban mégsem kell annyit várni rá.
Április végén kezdik el a körforgalom marását és aszfaltozását 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Erről a csütörtök reggeli projektmegnyitón beszélt a város vezetője, ahol a beltéri kerékpárútak fejlesztéséről tartottak sajtótájékoztatót. Ennek a beruházásnak része egyébként a körforgalom építése is, amire azért van szükség, hogy a kerékpárosok biztonságosan kelhessenek át a forgalmas kereszteződésen. A kivitelezést végző FTK Építő Kft. ügyvezető igazgatója, Fekete Gyula a helyszínen elmondta, hogy az építkezés során szerencsére nem találtak olyan problémát, ami hátráltatta volna a munkát. A bontás során feltárt közművek is a tervek szerint megjelölt területeken voltak. A városvezetés kérésére pedig minden erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy a tervezett három hónapnál hamarabb befejezzék az építkezést. 

A munkálatokat március 11.-én kezdte a kivitelező. A tervek szerint három hónap alatt fejeznék be a körforgalom építését, azonban mégsem kell annyit várni rá.
A következő héten a Fényes fasori járdaszakasz építése zajlik
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Május közepére elkészülhet a körforgalom

– Az első hetekben kicsit kaotikus volt a városnak a közlekedési helyzete. Ezúton is szeretnénk megköszönni a városban közlekedők türelmét. Szerencsére hamar megszokta mindenki, hogyan kell használnia terelőutakat, amiket kijelöltünk. Mára már elmondhatjuk, hogy egy rövidebb várakozás után át lehet jutni a városon – magyarázta az igazgató, aki egy igazi örömhírt is elmondott. 

– Várhatóan április végére elkészülnek a szegély és burkolatépítési munkák. Április végén lesz a leglátványosabb része a feladata, a körforgalomnak lesz a marása és aszfaltozása. Onnantól kezdve a körforgalmat részlegesen átadjuk a forgalomnak és megkezdődnek a kertészeti munkák. A kereszteződés befejezése után kezdődik el a kerékpárút további szakaszainak a fejlesztése – tette hozzá Fekete Gyula. A körforgalom munkálatait felügyelő építésvezető, Király Istvántól azt is megtudtuk, hogy várhatóan hétvégétől a Fényes fasorra közlekedő autósok forgalomkorlátozásra számíthatnak. Lámpával fogják szabályozni az áthajtást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában