Tanösvény

2024.04.22. 18:35

Föld napja Komáromban: sorra ültették a fákat a városban

A Föld napja alkalmából szervezett faültetési akciókat a Komáromi Erődök Barátainak Egyesülete.

Körtvélyfáy Dina

Délelőtt, a Föld napján a Csillag Óvoda és a Tóparti Óvoda ültetett rózsafákat az Igmándi erődben, amely nemsokára megnyitja kapuit. Az ültetés során Mlaka Dániel, az erőd kertésze segített a gyerekeknek.

A Föld napja alkalmából ültettek fákat a komáromiak
A Föld napja alkalmából ültettek fákat a komáromiak
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Később a Gyurkó János Tanösvényen folytatódott a faültetések sora. Először a Napsugár ovisok, majd délután Komárom lakossága bővítette a város zöldfelületét. Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester és Dombay Gábor önkormányzati képviselő, valamint a Városgazda Kft. munkatársai is részt vettek.

Nem csupán a Monostori és az Igmándi erőd környékén ültettek fákat a Föld napja alkalmából. Az önkormányzat jóvoltából a Csokonai lakótelep belső udvarán folytatódott a fásítási program.

A faültetéshez a legkisebbek, a komáromi óvodások is csatlakoznak. Idén a Tóparti Óvoda óvodásai adtak rövid műsort, majd ők is elültettek egy cserjét. A faültetés előkészítésében és a faültetésben közreműködtek a Komáromi Városgazda Kft. munkatársai, valamint a városháza dolgozói. Összesen 23 fát és cserjét ültettek el a Csokonai lakótelep belső udvarán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában