Tömegszerencsétlenség

2024.03.25. 15:11

40 éve is halált követelt a rallyverseny

A történelem ismétli önmagát. Napra pontosan negyven évvel ezelőtt is tömegszerencsétlenség történt egy rallyversenyen Visegrádnál.

Goletz-DeáK Viktória

Négy halott és rengeteg sebesült. Vasárnap, március 24-én, kora délután a nézők közé sodródott egy rallys az Esztergomi rally versenyen. Azonban ezeket a sorokat akár egy negyven évvel ezelőtti újságban is olvashatnánk. Ugyanis 1984 március 24-én, vagyis napra pontosan a vasárnapi tragédia előtt 40 évvel egy félelmetesen hasonló gyásznap volt a rallyversenyzés történelmében. Ráadásul alig 30 kilométerrel a mostani tragédiától történt az egykori baleset. 

A történelem ismétli önmagát. Napra pontosan negyven évvel ezelőtt is tömegszerencsétlenség történt egy rallyversenyen Visegrádnál.
A 40 évvel ezelőtti rallyversenyen is tömegbaleset történt 
Fotó: Népszabadság archív

A nemzetiarchivum.hu szerint 1984 március 24-én, súlyos tömegbaleset történt az autós hegyi bajnokság Visegrád-Lepence és Pilisszentlászló közötti szakaszán, ahol egy versenyzőnek irányíthatatlanná vált az autója és a nézők közé rohant. A portál a részleteket is feleleveníti: Pilisszentlászló közelében Szabolcsfi Péter Ladája egy egyenes szakaszon belecsapódott a 3 soros nézőfalba, majd Drapál János motorkerékpár-versenyző Ikarus buszának vágta az embereket. 4 halálos áldozat mellett 14 súlyos sérültet kellett menteni a 18-ból, akiket elsodort a műszaki hibás versenyautó. 

Tömegbaleset a rallyversenyen

Mint arról korábban beszámoltunk, 4 ember meghalt és többen súlyosan megsérültek, amikor egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott az Esztergom-Nyerges Rallyt a verseny első, Lábatlan és Bajna közötti szakaszán. A baleset az 1125-ös úti lábatlani elágazástól történt pár száz méterre az 1126-os úton. 

További cikkek a témában:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában