Színes programok

2024.03.11. 14:16

Programkavalkád: a koncentrációs képesség is fejlődik

Nem unatkoztak az elmúlt hetekben sem Kisbéren. Színes programkavalkád várta februárban is az Őszi Napfény Idősek Otthona lakóit.

Kemma.hu

Programkavalkád az idősek otthonában.

Fotó: facebook/Őszi Napfény Idősek Otthona

Február végén református istentiszteleten vehettek részt az Őszi Napfény Idősek Otthona lakói. Hivatalos közösségi oldalukon számoltak be a színes programokról. Sárkány Krisztina vármegyei fogyatékosságügyi tanácsadó látogatott el Kisbérre, aki ezúttal korokon átívelő zenei kvízjátékkal érkezett. A zene pozitív hatással van szervezetünkre, képes fejleszteni a figyelmet, a koncentrációs képességet, valamint a ritmusérzéket. Programkavalkád minden hónapban, havi rendszerességgel működő sütiklubjukon sajtos rudakat sütöttek. A sós sütemények bő egy óra alatt elkészültek, amelyeket örömmel fogyasztottak el.

Programkavalkád az idősek otthonában
Programkavalkád az idősek otthonában.
Fotó: facebook/Őszi Napfény Idősek Otthona

Programkavalkád az otthonban

Az otthonban nagy hangsúlyt fektetnek a testmozgásra, csoportos tornákra is. Heti rendszerességgel átmozgatják a megfáradt ízületeket. A testmozgás örömszerző tevékenység, közösséget formál, segíti az alkalmazkodást, a társasági élet egyfajta lehetősége is. Kiemelten figyelnek a memóriafejlesztésre, különböző logikai feladványokra. A sikeresen megoldott játékos számtani feladatok örömforrást jelentenek a lakók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában