Élmények

2023.10.17. 10:55

Kisbér múltjával és jelenével ismerkedhettek az Őszi Napfény Idősek Otthona lakói

Igazán mozgalmasan telt az Őszi Napfény Idősek Otthona lakóinak elmúlt hete.

Kemma.hu

Az otthon lakói nemrégiben ellátogathattak a kisbéri Hegedűs Pál Helytörténeti Múzeumba, ahol Jámbor Katalinnak, a Wass Albert Művelődési Központ munkatársának köszönhetően tartalmas délelőttöt töltöttek el. Megtekinthették a Kisbér múltját és jelenét felelevenítő kiállítást. Többek között láthatták Balogh János munkáját, aki hosszas tervezgetés után, aprólékos munkával elkészítette a terepasztalt, amely a Kisbéri Ménest mutatja be.

Ezen a tárlaton kapott még helyet az alsó temetői lélekharang, továbbá egyháztörténeti emlékek, egy kétszáz éves könyv és Kis Bér nagyközség kataszteri térképe is. Átfogó képet kaptak a Kisbéri Ménes történetéről. Láthatták Bucaneer, Imperiál, Kisbér és Kincsem fényképeit, relikviáit. A múlt hét közepén a Wass Albert Művelődési Központ vendégei lehettek. Az intézmény munkatársa, Orbán Zsuzsa a Papírszínház segítségével elkalauzolta az Őszi Napfény Idősek Otthona lakóit a Grimm mesék varázslatos világába. Majd egy tanulságos történet következett „A Császár új ruhájáról”.

Az őszre hangolódtak
A röpke napfényes órák adta örömért, amelyeket kihasználva az otthon lakói segítségével előkészítették virágoskertjeiket a téli álomra. Ennél már csak az nyújtott nagyobb örömet számukra, hogy kedves vendégeket köszönthettek az intézményben. Túri Józsefné első alkalommal látogatott el, aki egy speciális tornával készült, amely a sajgó ízületekre vérpezsdítően hatott. A figyelem és segíteni vágyás mindenkit rabul ejtett. Ezenkívül az őszi alma kedvelőire gondolva rendkívül ízletes sütemény receptjét vitte el a lakóknak Nagy Anikó.

A délelőtt második részében kézműves foglalkozásokon vettek részt. Őszi gipszmintákat festhettek ki, amelyből hűtőmágnesek készültek. Gyermeki izgalommal válogattak a formák és a színek között. A kezdeti bátortalanság után azonban szebbnél szebb alkotások születtek. Ismét egy izgalmas és meglepetésekkel teli délelőttöt töltöttek együtt. Csütörtökön vendégeket fogadtak. Az Életet az Állatoknak Egyesület önkéntesei és kisállatai nem először látogattak el az otthonba. A lakók és a dolgozók a jó időnek köszönhetően az intézmény udvarán fogadták őket nagy örömmel.

A bevezető ismeretterjesztő előadás hasznos információkkal szolgált. Kun Zoltán, az egyesület vezetője elmondta, a kutyáknál 2013 óta kötelező a chip, hogy ez által is könnyebb legyen az elkóborolt kisállatok beazonosítása. Problémát az jelent, hogyha a befogadó tulajdonos ezt elmulasztja, pedig a felelős állattartás mindannyiunk közös érdeke. Kifli, Wolfi és Kira, a három kedves kutyus szokásukhoz híven szeretettel és barátságosan fordultak a lakók felé, amely mindnyájuknak nagy élményt nyújtott.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában