Jutalom jár érte

2024.03.24. 06:35

Eltűnt Pityu, a Neszmélyi Hajóskanzen cicája. Jutalmat kap, aki visszaviszi

Még a hasa sem vitte haza Pityut. A Neszmélyi Hajóskanzen cicája már több mint egy napja nem ment haza. Megtalálójának 50 ezer forint jutalom üti a markát.

Goletz-DeáK Viktória

A neszmélyi Jack Sparrowt, vagyis a hajóskanzen kapitány cicáját nem kell bemutatnunk olvasóinknak. Pityu, a fehér-szürke cirmos életét a Kemma.hu is végig követte. Kedves történetei pedig számos olvasónknak szereztek vidám perceket. Azonban most rossz hír érkezett Pityuról. A kandúr eltűnt. Szaniszló Tibor, a Neszmély kapitánya a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a cica imádja a hasát, így ha el is kóborol etetésre mindig a tálja mellett találják. Azonban Pityu reggel nem jelent meg a hajón a szokásos időben. Péntek este óta senki sem látta.

Még a hasa sem vitte haza Pityut. A Neszmélyi Hajóskanzen cicája már több mint egy napja nem ment haza. Gazdája 50 ezer forint jutalmat ígért a megtalálójának.
Pityu a hajóskanzen cicája péntek este nem ment haza. Megtalálója jutalmat kap.
Forrás: Beküldött

– Minden reggel úgy indul, hogy kiülünk meginni a kávénkat. Pityu pedig már a lábunk alatt sertepertél, várja a reggelijét. Utána egy faroklegyintéssel elköszön és megy is tovább a dolgára. De 10 óra körül újra megjelenik, vissza hozza a hasa. A kandúr ugyanis naponta 4-5 alkalommal is eszik és nagyon ritka, hogy kihagyjon egy ékezést. Párszor előfordult, hogy fél napot is távol volt, de estére akkor is mindig visszatért – árulta el a kapitány, aki már komolyan aggódik kedvencéért. 

– Dél körül kezdtünk aggódni Pityuért, hiszen a reggelit is kihagyta és ebédkor sem jelent meg. A környező erdős részt végig jártuk és szólongattuk, hátha előjön. Mivel a főút sincs messze, azon is elsétáltunk, de ott sem láttuk a nyomát. Mondjuk ennek örültünk – folytatta Tibor, aki szerint pár kilométernél biztos nem szokott messzebb menni a cica, mert enni mindig haza megy. És mivel ivartalanítva van egy formás macskahölgy sem csalhatta el. Hogy merre lehet csak találgatni tudnak, de rosszra, gondolni sem akarnak.

Még a hasa sem vitte haza Pityut. A Neszmélyi Hajóskanzen cicája már több mint egy napja nem ment haza. Gazdája 50 ezer forint jutalmat ígért a megtalálójának.
Pityu igazi sztár Neszmélyen, nyolc éve él a hajón.
Forrás: Beküldött

A hajóskanzenben mindenki szereti Pityut

– Lehet beugrott egy olyan horgász autójába, aki nem ismeri Pityut és mire észrevette és kiengedte már távol voltak. De az is lehet, hogy visszajön két nap múlva – mondta bizakodóan Pityu gazdája, aki 50 ezer forintot is felajánlott annak, aki visszahozza kedvencüket. 

Mint arról a Kemma.hu korábban beszámolt, a Neszmély nevű hajón lakik a hajóskanzen cicája, Pityu, akiből igazi celebmacska lett az utóbbi hetekben. Már csak azért is érdemes ellátogatni a kikötőbe, hogy megsimogassuk az egyébként teljesen szelíd kandúrt, aki minden látogatót kitörő örömmel fogad. Bár lehet, hogy csak azért, mert abban reménykedik, hogy leesik számára pár ízletes falat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában