Áradás

2023.12.26. 14:25

Az áradó Duna miatt a hajón rekedt Pityu, a neszmélyi hajóskapitány cica

Extra lustálkodással és evéssel telnek Pityu cica napjai a víz fogságában.

Goletz-DeáK Viktória

Pityu cica most nehezebben jut ki a partra

Forrás: Beküldött

Pityu méla nyugalommal tekint lefelé a Hajóskanzenben álló, Neszmély hajó fedélzetéről az áradó Dunára. A tiszteletbeli hajóskapitány cica közönyösen vette tudomásul, hogy bizony a hajón rekedt. Megint. Hiszen a kandúr immár hatodik éve él a Hajóskanzen gőzösén, és jó pár árvizet megélt már. Sőt, igazi hajós macska lett, aki még egy kis víztől sem riad vissza, ha szeretett otthonáról van szó. Szaniszló Tibor, a Neszmély kapitánya korábban arról mesélt a Kemma.hu-nak, hogy Pityu még a vízbe is hajlandó volt belemenni, hogy visszatérhessen otthonába. 

− Pár évvel ezelőtt volt egy nagyobb árvíz, amikor a Duna kiömlött a partra és a hajóhoz csak úgy lehetett bemenni, hogy egy darabig térdig gázoltunk a vízben. Pityu pont a parton volt, amikor jött az ár, és mire vissza akart térni már jó pár méter széles víz választotta el a hajótól. Kíváncsian figyeltük a hajóról, hogy mit fog tenni. Ki kell mennünk érte, vagy megoldja egyedül, hiszen köztudott, hogy a macskák nincsenek nagyon jó viszonyban a vízzel − kezdte a történetet Tibor, akit meglepett a kandúr reakciója.

Pityu ugyanis elkezdett besétálni a vízbe. Már a lába közepéig érhetett a víz, amikor felugrott a járó korlátra, hogy azon folytassa útját. Azonban a járó lejtett, így pár méter után a korlát is eltűnt a víz alatt. A kandúr azonban nem rettent meg: amikor Pityu látta, hogy innen nincs tovább, egy gyönyörűen kivitelezett fejessel beugrott a vízbe és az utolsó métereket úszva tette meg a hajóig, idézte fel mosolyogva a cica gazdája, aki szerint Pityu nemcsak nagyon cuki és szép, de nagyon jó vadász is. 

Szerencsére most a hajón volt a cica, amikor megérkezett az ár, így kényelmesen szemlélhette a fedélzetről, hogy lassan, de biztosan ellepi a büfét, majd a játszóteret is a víz. Mint megtudtuk: Pityut nem zavarja, hogy a hajóra szűkült ideiglenesen az élete. A napot főleg evéssel és extra lustálkodással tölti. Illetve a szokásos ellenőrzőkörútját járja végig. Természetesen a cicát nem hagyják egyedül a hajón ilyenkor sem. Valaki mindig a fedélzeten van és gondoskodik kis kedvencükről. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a neszmélyi hajóskanzenben olyan magas a víz, hogy már a vasúti felüljáró alatt is víz alá került minden. A helyiek a Kemma.hu-nak elmondták, hogy a Vízimolnár utcában lévő nyaralók kertjébe is betört már a Duna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában