Árhullám

2023.12.25. 16:52

A neszmélyi nyaralókat fenyegeti már az áradó Duna + Fotók

A Hajóskanzen már teljesen víz alatt, a Vízimolnár utcai nyaralók kertjébe is betört már a víz. Az áradás pedig még nem ért véget.

Kemma.hu

Megdöbbentő fotókat küldtek neszmélyi olvasóink: a neszmélyi hajóskanzenben olyan magas a víz, hogy már a vasúti felüljáró alatt is víz alá került minden. A helyiek a Kemma.hu-nak elmondták, hogy a Vízimolnár utcában lévő nyaralók kertjébe is betört már a Duna. Ami azért is rémisztő, mert az előrejelzések szerint még koránt sincs vége az áradásnak. A neszmélyiektől azt is megtudtuk, hogy télen nem szokott ilyen magas lenni a Duna. A tavaszi zöldár idején emelkedik meg a folyó vízszintje. Utoljára 2013-ban tavasszal kellett felvenni a harcot a település utcáit és házait fenyegető áradással. Szerencsére annál jelenleg jó egy méterrel alacsonyabb a vízállás. 

Az Országos Vízjelző Szolgálat adatai szerint karácsony másnapján fog tetőzni a Duna Komáromnál. Bár a készültség második fokát jelentő 620 centimétert feltehetően nem fogja elérni a vízmagasság, az első készültségi fokot, az 500 centimétert már napokkal ezelőtt átlépte a folyó.

Úgy tudjuk, hogy mivel lakóházakat nem fenyeget az áradás, így egyelőre csak a Vízügy figyelőszolgálata tartja szemét a Dunán. És persze a katasztrófaturisták, akiket a nem mindennapi, de egyben félelmetes látvány vonz a Duna menti településre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában