Tetőzés

2023.12.17. 18:00

Látványos fotók: elöntötte a Duna a neszmélyi hajóskanzent is

Szombat hajnalban 507 centin tetőzött a Duna Komáromnál. Víz alá került a neszmélyi Hajóskanzen is.

Kemma.hu

A neszmélyi hajóskanzent sem kímélte a Duna áradása

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Kilépett a medréből a Duna Neszmélyen. Szombat hajnalban, 507 centiméteren tetőzött a folyó Komáromnál, azóta elkezdett lassan, de biztosan apadni. Vasárnap délelőtt a Kemma.hu is kilátogatott a Hajóskanzenbe, ahol lélegzetelállító látvány fogadta őket. A víz magabiztosan vissza vette jogos területét, és ellepte az ártéri erdőt, illetve a hajókikötőt.

A büfé és a játszótér is a halak birodalma lett, a hajókra száraz lábbal feljutni nem lehet. Az erdei ösvényen pedig kacsák úszkálnak békésen. A Neszmélyi komp is a Dunaalmási Yacht Clubnál vendégeskedik. Ugyanis a magas vízállás miatt nem tud kikötni a kikötőjében. Mint arról korábban beszámoltunk: nem is közlekedik már szerda óta. A hajó kapitánya elárulta, hogy most arra várnak, hogy újra 400 centiméter alá süllyedjen a Duna vízszintje, hogy ismét beindulhasson a közlekedés Neszmély és Dunaradvány között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában