Borverseny

2024.03.11. 15:07

Champion-díjt ért az ízlezetes olaszrizling bor

Nagy hagyományokkal bíró, nemzetközi megmérettetésen versenyeztek a trófeákért a helyi és térségbeli gazdák nedűi. A borverseny győztese egy olaszrizling lett.

Walczer Patrik

A mogyorósbányai önkormányzat a Mogyorósbányai Borbarátok Egyesülettel közösen idén is megrendezte a települési nyílt borversenyt, melynek eredményhirdetését a közelmúltban tartották meg a helyi művelődési házban.

Nagy hagyományokkal bíró, nemzetközi megmérettetésen versenyeztek a trófeákért a helyi és térségbeli gazdák nedűi. A borverseny győztese egy olaszrizling lett.
Basa Péter (balra) és Havrancsik Tibor a mogyorósbányai borverseny eredményhirdetésén
Fotó: Ternován Zoltán

Az eseményen Havrancsik Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselőt, aki rendszeres résztvevője a mogyorósbányai rendezvényeknek. Összesen 106 darab borminta érkezett be, melyek között egyaránt voltak szép számmal fehér-, rosé- és vörösborok is. A kilenc fős szakmai zsűri különlegesnek számító szőlőfajtákból készült nedűket is értékelt.

Három kategóriában vártak bormintákat

A bizottság döntése értelmében összesen 14 arany, 42 ezüst és 36 bronz minősítést osztottak ki, a díjazottak oklevelekben részesültek. A legjobb fehérborért járó serleget Kriska Krisztián és Pásztor Márton közös, 2023-as fehér cuvée-je érdemelte ki. A legjobb vörösbor Trnka János 2023-as merlotja, míg a legjobb rosé Merész Sándor 2023-as othello roséja lett. Az aranyérmes borok közül a legmagasabb pontszámmal rendelkező minta lett a Champion-díjas nedű. A mogyorósbányai borverseny győztese Basa Péter 2023-as olaszrizlingje lett, a nyertes a trófea mellett ajándékban is részesült.

Az eredményhirdetés során Havrancsik Tibor megemlékezett a tavaly elhunyt Veressné Vachaja Csilláról, aki a borbarátok egyesület elnökségi tagjaként sokat tett a szervezet létrejöttéért és a versenyek megrendezéséért. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel és vacsorával zárult, a tapasztalatcserét Szladik Tibor, alias Tibimaestro harmonikaszója színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában