Adománygyűjtés

2024.03.17. 06:54

Kinga nyakába is érem került: a beteg kislánynak gyűjtöttek

A hosszú hétvégén két eseményen is adományt gyűjtöttek Kingáék számára. A beteg kislány családjának minden segítség jól jön.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A két hét kórház után Kinga végre önfeledten, felszabadultan élheti kis boldog életét. A hosszú hétvégén két olyan rendezvényen is részt vehetett, amit a beteg kislány gyógyulásáért szerveztek: a Spartan Motorosok Tatabánya és a Hells Angels MC Hungary tatai motorosok március 15-én tartottak jótékonysági estet. Március 16-án pedig Bajon, a VII. Gerecse Tavaszi Terepfutáson az Önkéntesség Tatáért Egyesület gyűjtött adományt. Kinga és családja mindkét helyre elmentek, hogy köszönetet mondjanak a szervezőknek. 

A hosszúhétvégén két eseményen is adományt gyűjtöttek Kingáék számára. A beteg kislány családjának minden segítség jól jön.
A beteg kislány nem tudta végig futni a kis távot. Még sok gyógytorna és fejlesztés vár rá. 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A rendezvényekre a beteg kislány is elment

– A motorosok estén sajnos nem tudtunk sokat maradni, mert haza kellett mennünk, hogy Kinga időben megkaphassa az injekcióját. De nagyon jól érezte magát, tetszettek neki a nagy motorok, és a figyelem. De a baji terepfutáson végre kiélvezhettük a jó időt és egy csodálatos délelőttöt tölthettünk együtt – mesélte Gabi, Kinga anyukája, aki nagyon hálás mindenkinek, aki részt vett a gyűjtésben.

– A gyerekeknek szervezett csokifutásra mentünk el Kingával és a testvérével, Kristóffal. Nagyon jó volt látni, hogy végre felszabadultan játszhat a gyerekekkel. A csokifutáson is elindult, de nem bírta végig futni, azonban hősiesen besétált a célba, ahol az érmet is a nyakába akasztották – árulta el Kinga édesanyja, aki elmondta, hogy még sok gyógytorna és fejlesztés vár Kingára, hogy újra a régi legyen. 

A hosszúhétvégén két eseményen is adományt gyűjtöttek Kingáék számára. A beteg kislány családjának minden segítség jól jön.
Kinga és Kristóf is éremmel mehettek haza a csokifutásról 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Mint arról korábban a Kemma.hu elsőként beszámolt, Kingára nyitott koponyaműtét vár(na). Szeptemberben derült ki róla, hogy Moyamoya-szindrómája van. A betegségben szenvedőknél az agyi verőér beszűkül, ami sztrókot okoz. Kinga két hete újabb agyi infarktust kapott, már a negyediket, ami ezúttal az agya jobb oldalának hat centiméteres részét érintette. A kislánynak fájt a füle és nem tudta mozgatni a bal oldalát, mentő vitte a Heim Pál Gyermekkórházba. Végül két hétig volt a kórházban, ahol egy újabb sztrókot kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában