Várakozás

2024.03.14. 11:20

Kiderült, hogy hol műtik meg a súlyos beteg kislányt, Kingát

Öt hónapja várja a család, hogy kiderüljön, ki tudja megműteni Kingát. A súlyos beteg kislány már az ötödik sztrókon is túl van.

Goletz-DeáK Viktória

Úgy néz ki, végre sínen van Kinga gyógyulása. A szülők végre megtalálták azt az orvost, aki meg tudja műteni a súlyos beteg kislányt és vállalja is a nehéz operációt. Gabi, Kinga édesanyja a Kemma.hu-nak elmondta, hogy hétfőn és kedden is voltak egy-egy orvosnál, hogy egyeztessenek a lehetőségekről. Végül, alapos mérlegelés után döntöttek, hogy hol műtsék meg a kislányukat.

Öt hónapja várja a család, hogy kiderüljön ki tudja megműteni Kingát. A súlyos beteg kislány már az ötödik sztrókon is túl van.
Kinga végre önfeledten mosolyoghat. Megvan az orvos, aki megműtheti a beteg kislányt 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Hétfőn egy debreceni orvos budapesti rendelésén voltunk, aki korábban már műtött Moyamoya- betegeket. Sajnos ő már idős, így nem tudta volna vállalni a műtétet. Kedden pedig elmentünk a szegedi klinikára egy fiatal specialistához, aki már több Moyamoya-szindromás beteget is operált már. Megbeszéltük a részleteket és a lehetőségeket és végül úgy döntöttünk, hogy őt kérjük fel a műtétre – árulta el Gabi. 

A beteg kislányra még sok vizsgálat vár

– Készítenek egy újabb EKG-t, és vérvétel is lesz, illetve nemsokára beszélünk az altatóorvossal is. Azonban legelőször egy érfestéses MR-vizsgálatot fognak elvégezni. Végre úgy érezzük, hogy beindult valami, van egy előrelátható cél, amit el kell érnünk. Tudjuk számolni a napokat, hogy végre mikor kaphatjuk vissza a régi Kingát. Mikor felejthetjük el a sok aggódást és rettegést, hogy egy új sztrók mit hozhat – mondta Gabi, aki nagyon hálás mindenkinek, aki eddig is támogatta őket a küzdelmükben

– A következő napokban két eseményen is szerveznek gyűjtést Kinga számára. A tatabányai és tatai motorosok március 15-én tartanak jótékonysági estet. Március 16-án pedig Bajon, a VII. Gerecse Tavaszi Terepfutáson fog az Önkéntesség Tatáért Egyesület adományt gyűjteni – sorolta a segítséget az édesanya, aki bevallotta, hogy minden segítség jól jön a családnak. 

– Jelenleg nem tudok dolgozni, Kingával vagyok otthon, aki még sajnos sokáig nem mehet vissza az óvodába. A testvérei és az édesapja külön albérletbe költöztek, hogy minél jobban el tudjuk különíteni Kingát, nehogy elkapjon valami betegséget, ami egy újabb sztrókhoz vezethet. Közben gyógytornára és fejlesztésekre is szüksége van Kingának. De a szegedi klinikára is sokat kell majd járnunk, ami szintén megterheli a családi kasszát – tette hozzá Gabi. 

Mint arról korábban a Kemma.hu elsőként beszámolt, Kingára nyitott koponyaműtét vár(na). Szeptemberben derült ki róla, hogy Moyamoya-szindrómája van. A betegségben szenvedőknél az agyi verőér beszűkül, ami sztrókot okoz. Kinga két hete újabb agyi infarktust kapott, már a negyediket, ami ezúttal az agya jobb oldalának hat centiméteres részét érintette. A kislánynak fájt a füle és nem tudta mozgatni a bal oldalát, mentő vitte a Heim Pál Gyermekkórházba. Végül két hétig volt a kórházban, ahol egy újabb sztrókot is kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában