Reménysugár árnyékában

2024.03.03. 07:15

Ötödjére is sztrókot kapott a beteg kislány, újabb rossz hírt kaptak Kingáék

Bekövetkezett, amitől az édesanya rettegett. Kinga egy újabb sztrókot kapott, már az ötödiket. A beteg kislány szülei már csak a csodában bíznak.

Goletz-DeáK Viktória

Szombat délelőtt újabb MR vizsgálatra vitték a baji 5 éves Kingát. A beteg kislány egy hete került be a Heim Pál Gyermekkórházba, az akkori MR felvétel egy hat centiméteres bevérzést mutatott az agyában. Most arra voltak kíváncsiak az orvosok, hogy mennyire volt maradandó Kinga agyában a károsodás. Azonban senki sem számított arra, amit a felvételen találtak: a hat centiméteres bevérzés ugyanott volt, mint korábban, vagyis maradandó a károsodás. Ráadásul egy újabb kis bevérzés is látszott mellette. 

Bekövetkezett amitől az édesanya rettegett. Kinga egy újabb sztrókot kapott, már az ötödiket. A beteg kislány szülei már csak a csodában bíznak.
Újabb MR vizsgálaton volt a beteg kislány. Sajnos rossz híreket kaptak 
Forrás: Beküldött

− Ezt már épp ésszel nem lehet bírni. Legszívesebben csak sírnék, hogy az én gyönyörű és okos kislányommal milyen szörnyűségek történnek. De erősnek kell lennem Kinga miatt is. Nem szabad látnia, hogy kétségbe vagyok esve. Mert benne iszonyat nagy akarás van, küzd miden kis javulásért. Ezért én is tartom magamat, muszáj erősnek lennem érte − mesélte az MR vizsgálat után Gabi, Kinga anyukája, aki egy hete nem mozdult el lánya mellől egy percre sem. Az új sztrók jeleire is emlékszik. Azonban akkor még azt hitték, hogy az még a korábbi nagy roham következménye.

− Kinga nagyon fáradékony volt, nem akart csinálni semmit, csak feküdt, alig beszélt, akkor is olyan volt, mintha babanyelven mondaná. Másnapra jobb lett a kedve és a beszéde is rendeződött. Úgy gondolom, akkor kaphatta az ötödik sztrókot, azonban a felvétel alapján nem lehet megállapítani a pontos időpontot − magyarázta Gabi, aki nagyon hálás a nővéreknek, akik rengeteget foglalkoznak Kingával, illetve mindig érdeklődnek, hogy van a kislány és segítenek, ha kérik. Azonban lassan minden reményt elveszíti az édesanya, fogalma sincs, hogy mikor fogják megműteni.

Sokan aggódnak a beteg kislány életéért

− A Heim Pálban mindenki nagyon segítőkész és keresik a megoldást, hogyan segíthetnének. Most új vérhígítót kap Kinga. Ugyanolyan injekciót kell reggel és este is beadni neki, mint amit én kaptam a szülés után. A kis hasa tele van már a tűnyomokkal. Azonban egyértelmű, hogy nem itt fogják megműteni. A szegedi orvossal már egyeztettünk, hozzá kedden kellene mennünk, de így nem tudom, hogy jutunk el hozzá. Egy debreceni orvosról is hallottunk, aki szintén műt Moyamoya-szindrómás beteget. Most azt szeretnénk, ha hétfőn az orvosaink egyeztetnének valamelyikükkel, hogy ki vállalná Kinga műtétét hamarabb és oda átszállítanának bennünket − szögezte le Gabi, aki most már szeretné, ha valaki a kezébe venné a döntést.

− Szerencsére Kinga egyfolytában pörög, alig bírok vele lépést tartani. De ennek most kivételesen nagyon örülök. Akkor esnék teljesen kétségbe, ha nem csinálna semmit. Most ebbe az apró szalmaszálba kapaszkodom és bízom abban, hogy valaki végre beindítja a gépezetet és eljutunk a megfelelő helyre, ahol segíteni tudnak − tette hozzá a sztrókos kislány édesanyja.

Mint arról korábban a Kemma.hu elsőként beszámolt, Kingára nyitott koponyaműtét vár(na a tervek szerint). Szeptemberben derült ki róla, hogy Moyamoya-szindrómája van. A betegségben szenvedőknél az agyi verőér beszűkül, ami sztrókot okoz. Kinga múlt pénteken délután újabb agyi infarktust kapott, már a negyediket, ami ezúttal az agya jobb oldalának hat centiméteres részét érintette. A kislánynak fájt a füle és nem tudta mozgatni a bal oldalát, mentő vitte a Heim Pál kórházba. Kingát a Kemma.hu fotósa is meglátogatta a kórházban, ahol egy kis videót is készített a beteg kislány napjáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában