Jegyzet

2024.02.03. 21:00

Rejtvény

Ma van a magyar rejtvényfejtők napja, mert ezen a napon jelent meg először, 1957-ben a Füles magazin. Gyerekkoromban a rejtvények még elég nagy népszerűségnek örvendtek. Már ovisként is rengeteg újságban megfigyeltem a különös négyzeteket, amelyeket nagyszüleim nagy örömmel töltöttek meg betűkkel. Főleg az oroszlányi nagypapám volt nagy rejtvényfogyasztó, nem egyszer kapott vastag, rengeteg rejtvényt tartalmazó kötetet a születésnapjára.

Körtvélyfáy Dina

Miután már én is tudtam olvasni, jobban kezdtem értékelni az addig kissé unalmasnak tűnő rejtvényeket. Addig ugyanis csak annyit érzékeltem belőlük, hogyha a felnőttek nekiállnak megoldani, akkor addig sem játszanak velem. Olvasó emberként azonban gyorsan azon kaptam magam, hogy a Snoopy újságban található feladványokon töröm a fejem. Mivel életem egyetlen időszakában sem voltam különösen türelmes, sokszor csak a végső megfejtést igyekeztem minél előbb kitalálni. 

Érdekes, hogy a rejtvények mennyire kikoptak a köztudatból, pedig egész családoknak adtak szórakozási lehetőséget. A nagyszüleim is szépen lassan leszoktak a fejtésről, hamar elfáradó szemükre hivatkozva. Én sem fejtettem rejtvényt már jó ideje, de talán nem is élvezném már úgy, mint annak idején. Mostanában olyan gyorsan pörög körülöttünk minden, hogy az elmélyülést igénylő feladatokra már szinte senkinek sincs ideje. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában