Bulvár-celeb

2024.06.02. 14:00

Tompos Kátya gyerekkoráról mesélt az édesanyja

Tompos Kátya halála után új értelmet nyer a közös interjú az édesanyjával.

Tompos Kátya színésznő (1983-2024)

Forrás: MW bulvár

Tompos Kátya halálhíre az egész országot megrázta. A színésznő még korábban, édesanyjával, Valentinával együtt mesélt a gyerekkoráról és arról, hogy édesanyja mennyire támogatta abban, hogy a színpad felé induljon.

A színésznő édesanyja, Valentina Moszkvában született, azonban férje miatt Budapestre költözött. Mivel Tompos Kátya magyar-orosz származású, így mind a két nyelvet folyékonyan beszélte, emiatt pedig gyakran furcsának tartották őt - írja a Meglepetés nyomán az Origo.

Gyerekkoromban csodabogárnak éreztem magam, és a környezetem is annak tartott, mivel a magyart és az oroszt anyanyelvi szinten beszéltem, gyakran előfordult, hogy valamit magyarul kérdeztek tőlem, én pedig oroszul válaszoltam, és megdöbbentem rajta, hogy nem értenek meg.

Nekem fel sem tűnt, hogy oroszul válaszolok, hiszen mindkét nyelvet folyékonyan beszéltem" - mesélte a korábbi interjúban.

„Anyukám kiskoromtól sokat mesélt nekem, megszerettette velem a szépirodalmat, a filmeket és az orosz népdalokat.”

Neki köszönhette Kátya, hogy 17 éves korában eljutott Földessy Margit színitanodájába.

„Fiatalkoromban érdekelt a színészet, amatőr előadásokban szerepeltem, csak hihetetlen lámpaláz gyötört, és nem volt elég önbizalmam, amikor kiálltam a színpadra, így jobbnak láttam nem erőltetni a művészi pályát – vette át a szót az édesanya. – Amikor megszületett Kátya, próbáltam megmutatni neki azt az utat, ami engem érdekelt. A lányom visszahúzódó, csendes, de érdeklődő volt. Bár a saját orosz családom távol élt tőlem, Kátyában megtaláltam mindazt, amiért érdemes volt itt maradnom.

 Az egész életem arról szólt, hogy a lányomnak jó legyen. Próbáltam neki mindent megadni, hogy ne érezze, csonka családban nő fel. Mi egymásból merítettünk erőt, hiszen Kátya 6 éves volt, amikor az apukája meghalt, és a lányommal ott maradtunk ketten, egymásnak 

– mondta Valentina, aki úgy hitte, a lánya nem véletlenül lett az, aki.

A 2018-ban készült teljes interjút ide kattintva lehet újra elolvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!