Békemenet

2024.06.01. 17:00

Rengetegen mentek Komárom-Esztergomból is a budapesti Békemenetre +fotók

A "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval meghirdetett szombati megmozdulás résztvevői a Lánchíd pesti oldaláról a Margitszigetre vonulnak, ahol 15 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. A Békemenet Komárom-Esztergom vármegyéből is rengeteg embert vonzott.

Kemma.hu

Ma minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők Budapesten. A Magyar Nemzet helyszíni tudósítója arról számolt be korábban, hogy az indulás előtt egy órával a Lánchíd másik oldalán is megtelt a tér, rengetegen gyülekeztek arra várva, hogy együtt induljanak a menetre a békéért.

Békemenet, Gál Csaba
Gál Csaba is részt vesz a Békemeneten
Forrás: Gál Csaba/Facebook

A tömeg már tizenegy órától gyülekezett, rengetegen indultak útnak a Békemenetre. A megmozdulásból Komárom-Esztergom vármegye is bőven kiveszi a részét. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán tett közzé néhány képet, melynek tanúsága szerint Kisbérről, Komáromból és Oroszlányból is elindultak a Békemenetre.

Gál Csaba, a Fidesz-KDNP tatabányai polgármesterjelöltje szintén megosztott egy fotót közösségi oldalán, amelyen Bencsik János országgyűlési képviselővel, valamint többedmagával Tatabányát képviselik a megmozduláson.

Emellett Tatabánya ikonikus lagdarúgólegendája, Szabó György, mindenki Gyurikája, valamint Erős Gábor, az esztergomi térség országgyűlési képviselője is részt vesz a Békemeneten egy népes társasággal. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában