Farsangi rendezvény

2024.02.10. 15:30

Minden állatnak jutott szeretet a komáromi Kemence Egyesület rendezvényén +fotók

Több száz komáromi család szórakozott remekül az állatok farsangján szombaton a Kemence Egyesületnél. Az egész napos program során lehetőség volt feladatokat megoldani, kézműveskedni, lovagolni és még lovaskocsizni is.

Körtvélyfáy Dina

A kicsik közül páran „csak” simogatásra vállalkoztak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Már a program kezdete után nem sokkal nehéz volt parkolót találni az egyesület székhelye környékén. Évek óta rendkívül népszerű ugyanis az állatok farsangja, sok komáromi család rendkívül várja, hogy részt vegyen ezen az eseményen.

A látogatók először térképet és feladatsort vehettek át, ugyanis az egyesület udvarán több állomás is várta a gyerekeket. A feladatok megoldásában persze a felnőttek is segítették csemetéiket, ha pedig netán valaki elakadt volna, bátran lehetett kérdezni az egyesület munkatársaitól is, akik közül sokan jelmezt is húztak. A feladatok kitöltése után a résztvevők apró ajándékot is kaptak a kiindulási pontra visszatérve.

A gyerekek emellett megpróbáltak beletalálni a vödrökbe a lópatkókkal, a helyes technika elsajátítása után pedig egyre többen jártak sikerrel a feladatban. Nagy népszerűségnek örvendett a lovaglás is, főként a nagyobbak körében, a kicsik közül páran „csak” simogatásra vállalkoztak, pedig a segítők a legkisebbeket is szívesen elvitték egy körre.

A családok érdeklődve vették szemügyre az állatokat is. Megfigyelték a malacokat, és a baromfiudvar lakóit is. A kakasok hangos kukorékolással köszöntötték a vendégeket, míg a a ludak gyanakodva sziszegtek arra, aki közel merészkedett a kerítéshez. A kicsik a farmon élő macskákat is lelkesen simogatták, de jutott szeretet a kutyáknak, Lucynek és Sissynek is, akik szintén nagyon örültek a sok látogatónak.

Hatalmas sikere volt a lovaskocsizásnak is, a Schmelcz Márk és Horváth Viki vezette fogatra rengetegen felszálltak, hogy egy kis kört megtegyenek Szőnyben. A lovak, Lenke és Linda fáradhatatlanul rótták a távot, de azért egy kis ebédszünetet ők is tartottak.

A nagy játékban a gyerekek is megéheztek, a Kemence Egyesület munkatársai pedig nem győztek sürögni-forogni a konyhában. Sorra készült a finom farsangi fánk, ami nagyon ízlett az apróságoknak, a sütemény mellé pedig forró teát kortyolgattak. Amíg a gyerekek ettek, addig szülőknek, nagyszülőknek pedig jutott egy kis idejük a beszélgetésre is.

A Kemencés pajtában szintén meg lehetett pihenni egy kicsit, hiszen kézműves foglalkozással is készültek a szervezők. Itt farsangi csákók, fejdíszek készültek, de lufikkal is lehetett játszani.

A hagyományos program ezúttal is hatalmas sikert aratott, a szervezők ismét elérték céljukat. Ugyanis számukra az a fontos, hogy tovább erősítsék a közösséget a városban, erre pedig ezek az alkalmak remek lehetőséget biztosítanak.

Kedden elűzik a telet
A Kemence Egyesületnél igencsak eseménydús hónap a február. A napokban mondtak köszönetet azoknak az önkénteseknek is, akik egész évben segítik munkájukat, rendezvényeikből is tevékeny részt vállalnak, illetve ahhoz is hozzájárulnak, hogy eljusson a rászorulók számára az élelmiszercsomag, amelyet az Élelmiszerbanktól kapnak. Az önkénteseket finom ebéddel és ajándékcsomaggal is meglepték a kemencések.
Kedden pedig megrendezik a szintén hagyományos kiszebáb égetést, amelyen a helyi óvodások szoktak részt venni, hogy elűzzék a telet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában