Szolgáló szeretet

2024.02.08. 18:21

Ajándékkal, ebéddel mondtak köszönetet önkénteseiknek a komáromi kemencések

Hagyomány a Kemence Egyesületnél, hogy minden esztendőben köszöntik a munkájukat segítő önkénteseket. Az eseményen résztvevőket ajándékkal jutalmazták, illetve finom ebéddel kínálták.

Körtvélyfáy Dina

Pöltl Jánosnénak, a Magyar Vöröskereszt komáromi szervezete önkéntesének is köszönetet mondtak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Dr. Molnár Attila polgármester az eseményen úgy fogalmazott, a szolgáló szeretet tartja össze a komáromi közösségeket.

– Nem tudom eléggé hangsúlyozni, micsoda ereje van a közösségeknek – hangoztatta a polgármester. – A kemencések kovászai az önkéntes mozgalomnak Komáromban, amiért szintén hálásak lehetünk. Azt kívánom, hogy jövőre legalább ennyien, vagy még többen ünnepelhessünk együtt!

Vajda Bence alpolgármester arról beszélt, sokan elfelejtkeznek a mindennapokban arról, hogy vannak köztünk nehezebb élethelyzetben lévő emberek. Hozzátette, az itt jelenlévők azonban minden nap segítik komáromi polgártársaikat, amiért nem tudnak elég hálásak lenni.

Schmelcz Gézáné, az egyesület elnöke elmondta, önkénteseik segítségével hétfőtől péntekig Komárom három pontján osztanak ki a rászorulóknak élelmiszercsomagokat az Élelmiszerbank jóvoltából.

– Új közösség teremtődött a rohamosan fejlődő Komáromban – fogalmazott Schmelcz Gézáné. – A fejlődés ellenére is meg tudtuk tartani otthonunk kisvárosias jellegét, amely a vonzereje is egyben. Ezért is szeretnek itt letelepedni a fiatalok, hiszen munkalehetőség és erős közösségek várják őket.

Arra is kiért, a közösség ereje adott erőt arra is, hogy belevágjanak a támogatott lakhatás projektbe, ahol jelenleg a férőhelyek feltöltése folyik.

Büszkék emellett arra is, hogy a Magyar Szociális Farmszövetséggel sikerült elérniük, hogy jogszabály határozza azt meg, kik számítanak szociális farmnak, ennek érdekében öt egyetemmel végeztek kutatómunkát és adták be kérelmüket. Nagy eredménynek tartják, hogy ezentúl kistermelőnek számítanak a mezőgazdaságban, azaz amit megtermelnek, azt fel is dolgozhatják ér értékesíthetik is. Az itt készült finomságokból állítottak össze ajándékcsomagot az önkéntesek számára. A résztvevőket emellett ebédre is meginvitálták, a Kemence Egyesület munkatársai fácánlevest és lángost készítettek a jeles alkalomra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában