Mérföldkő

2023.12.05. 15:39

Tizenkét fogyatékkal élő lel majd otthonra Komáromban +fotók

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Kemence melege lakhatási program Komáromban. Kedden ugyanis átadták azt a Kosztolányi utcai ingatlant, ahol a támogatott lakhatásban résztvevők, fogyatékkal élők lelnek majd otthonra.

Körtvélyfáy Dina

Dr. Molnár Attila beszédét hallgatják a házigazdák és a vendégek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A mai esemény kivételes az életünkben, hiszen itt, Szőnyben megépülhetett az az ingatlan, amely szolgáltatásaival megalapozza és hozzájárul fogyatékkal élő embertársaink minőségi életének kialakításához – köszöntötte a résztvevőket Lovászné Vass Andrea, a Kemence Egyesület alelnöke.

Schmelcz Gézáné, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, a természet is velük ünnepel, hiszen havas, mégis napsütéses napot varázsolt erre az alkalomra. Hozzátette, rengetegen támogatták őket a projekt megvalósítása során, így jöhetett létre elsőként ebben a járásban a támogatott lakhatás intézménye. Tizenkét fogyatékkal élőnek tudnak majd otthont biztosítani, olyanoknak, akik dolgozni járnak, képesek segítséggel ellátni magukat. Hangsúlyozta, ez a program azért is fontos, mert a szülők biztonságban tudhatják náluk fogyatékkal élő, felnőtt gyermeküket. Rámutatott, ez projekt ismét megmutatta, hogy összefogással minden megvalósítható.

Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője arra hívta fel a figyelmet, Komárom a támogatott lakhatásról is szert tehet országos ismertségre, hiszen hazánk minden pontjáról vannak érdeklődők, akik szívesen beköltöznének ide.

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, nem csupán nagy állami, vagy önkormányzati beruházások vannak a településen, civil szervezeteik is képesek arra, hogy értéket teremtsenek.

Kemence Melege
Az esemény végén Nagy Attila Ákos református lelkész bibliai igét olvasott fel, majd Takács Ferenc katolikus plébános megáldotta az épületet. Később a résztvevőket kis vendégség várta, valamint az épület szobáit is meg lehetett tekinteni. A Kemence Melege, komplex lakhatási program Komáromban projekt keretében alapszolgáltató intézmény is létesül, amely a Száva utcában kapott helyet. Ezen a helyszínen is már több bejárást is szerveztek az érdeklődőknek, akik megtekinthették az ingatlant és feltehették kérdéseiket is.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, az elkészült ingatlan rendkívül igényes. Hozzátette, az üzemeltetés sem lesz egyszerű feladat, hiszen segítségre szoruló emberek költöznek majd ide, akiknek az életét jó mederbe kell terelni és tartani.

Dr. Kancz Csaba főispán kiemelte, a Kemence Egyesület magas színvonalú, családias otthont teremtett.

– Nem azt érezzük, ha ide belépünk, hogy egy intézménybe érkeztünk – mondta a főispán. Mintha a saját házunkba érkeznénk, hiszen meleg, meghitt hangulatot tudtak teremteni. A Kemence Egyesület nem csak pályázatokat valósít meg, hanem segítik az elesettebb embertársainkat, akik igenis hasznos tagjai a társadalomnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában