Nagy siker

2023.09.24. 15:53

Összehozta a komáromiakat a kemencés családi nap +fotók

Ismét nagy sikert aratott a Kemence Egyesület hagyományos családi napja Szőnyben. A bográcsokban Jókai-bableves készült, sorra érkeztek a színpadra a fellépők, valamint istállógaléria is nyílt a környékbeli alkotók munkájából.

Körtvélyfáy Dina

Kurkó József színész népszerű slágerekkel szórakoztatta a családi nap résztvevőit

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Az esős idő sem jelentett akadályt a Kemence Egyesületnek, egy támogató által felajánlott sátor segítségével ugyanis fedett helyet tudtak biztosítani a családi nap résztvevőinek. Schmelcz Gézáné, az egyesület vezetője elmondta, sokan érdeklődtek tőlük arról, hogy a rossz idő ellenére is megrendezik-e az eseményt. Ennek érdekében közösségi oldalukon videót tettek közzé, amelyet több mint 13 ezren láttak már, mutatva, milyen fontos a környékbeliek számára ez az esemény. Arról is beszélt, hálás kollégái egész éves munkájáért, hiszen nélkülük ez a program sem valósulhatott volna meg, emellett pedig a farmot is mindig rendben tartják.

Dr. Molnár Attila polgármester is köszöntötte a résztvevőket, és köszönetet mondott azoknak, akik sokat tesznek a közösségért, a városrészért.

Szőke András rendező és színész volt az esemény moderátora, aki sorra kérdezte a főzőverseny résztvevőit arról, milyen alapanyagokat használnak fel a finomságok készítése során. A résztvevők figyelmébe ajánlotta az istállógalériát is, ahol ezúttal öt kiállító mutatkozott be. Bitter Gábor fotóival, Szekeres Tibor festményeivel érkezett, Kurkó József pedig fából faragott alkotásait hozta magával. A máltaisok kézműves termékeket készítettek, Rubi Lilla, a Kemence Egyesület munkatársa pedig rajzaival nyűgözte le a látogatókat.

Sok fellépő is érkezett Szőnybe. Ott voltak például a Kemence Bábcsoport tagjai, a Holdfény mazsorettek, valamint a szenior örömtáncosok, akik táncra is invitálták a közönséget. Sokan csatlakoztak is, és igyekeztek minél előbb elsajátítani a lépéseket.

A rendezvényen kézműves vásár is volt, amelyen több mint harminc környékbeli árus vett részt. Délután hirdették ki a főzőverseny és a sütisütő verseny eredményeit. A főzőversenyen ezúttal Jókai-bablevest kellett készíteniük a csapatoknak. A zsűrinek ezúttal a Szőnyi Lovas Sportegyesület főztje ízlett a legjobban. A legfinomabb sütiért járó Aranysodrófa díjat ezúttal Hörömpöli Judit vehette át. A napot Kurkó József színész műsora zárta, aki ismert dalokkal és csattanós történetekkel szórakoztatta a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában