Veszélyes

2024.01.16. 19:55

Több fiatal is beszakadt a tatai Öreg-tó jegébe: megszólalt az egyik szemtanú

Már többen is beszakadtak Tatán az Öreg-tó jegébe. Szerencsére eddig mindenki megúszta a kalandot pár vizes ruhával.

Goletz-DeáK Viktória

Tata közösségi oldalán figyelmeztették a lakosságot, hogy tilos az Öreg-tó jegére menni, mert az nem biztonságos. Természetesen nem mindenki értett egyet az intelemmel. Többen is arra hivatkoztak, hogy a Cseke és az Öreg-tó jegén tanultak meg korcsolyázni gyerekként. Mások azt írták, hogy ők is kimentek a jégre a családjukkal, barátokkal. Egy hölgy pedig azt is elárulta, hogy pár nappal korábban a fia be is szakadt a jégen. 

Így járt egy fiatal hölgy is három évvel ezelőtt, amit szintén a poszt alatt elevenített fel egy egykori szemtanú. A Kemma.hu kérésére felelevenítette a történteket. Mint mondta: a fiatal társaság a tó közepén korcsolyáztak, amikor egyikük alatt beszakadt a jég. 

– Derékig elmerült, kétségbeesetten kapaszkodott a jég peremébe és hangosan kiabált. Én pont a tóparton sétáltam a vágóhídnál, így nem is gondolkodtam csak rohantam a segítségére. Én is tudom, hogy ilyenkor hasalva kell megközelíteni a bajba jutottat, de nem is gondolkoztam, csak rohantam előre, de alattam is beszakadt a jég! Közben láttam, hogy a társai kihúzták a vízből a bajbajutottat, majd tovább koriztak az Építők parkja irányába – mesélte Tomity Róbert, aki térdig merült a tó vízében. 

– Közben valaki kihívhatta a mentőket és a rendőrséget, mert mire partra evickéltem már ott voltak. Kérdezték, hogy megsérültem-e és láttam- e az esetet. A fiataloknak ugyanis addigra már nyoma sem volt. Remélem ők is megúszták a kalandot – tette hozzá a szemtanú. 

Ahogy arról a Kemma.hu is beszámolt, az Öreg-tó vize lassabban és nem egyenletesen fagy be. A felszínről nem látható, víz alatti források és az Által-ér átfolyásai vékonyítják egyes helyeken a jég vastagságát, amit egyébként nem is mér senki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában